NEUZINSKA ZADRUGA OSTAJE BEZ IMOVINE

0 1.223

NEUZINA – Jedan od najvećih poverilaca Poljoprivrednog preduzeća “Bratstvo jedinstvo” iz Neuzine, zrenjaninski “Ribobel”, pokrenuo je naplatu svog potraživanja sudskim putem.

PENTACON DIGITAL CAMERA
PENTACON DIGITAL CAMERA

Četiri traktora srednje snage, po ukupnoj ceni do 2,2 miliona dinara, jedan ULT procenjen na 800 hiljada dinara, jedan veliki traktor po ceni od 1,5 milion i kombajn po procenjenoj vrednosti od 600 hiljada dinara, ponuđeni su na prodaju 8. februara u zgradi preduzeća u Neuzini.

Ovo je, inače, druga prodaja pokretne imovine preduzeća, koje će se očigledno prodavati ovako na parče, jer veliki poverioci, među kojima su Vojvođanska banka, zrenjaninski “Uni pres”, “Ribobel” i drugi, nisu zaintresovani za rešavanje problema preduzeća kroz stečaj, odnosno unapred pripremljeni plan reorganizacije.

Posle neuspele, pa poništene privatizacije, “Bratstvo jedinstvo” se našlo na spisku preduzeća u restruktuiranju koje je država subvencionisala do 1. novembra prošle godine. Ovu privilegiju menadžment očigledno nije iskoristio za stabilizaciju, pa su poverioci rešili da svoje potraživanje naplate sudom.

I dalje je imovina preduzeća daleko veća od dugova: tri miliona evra vredi ono što “Bratstvo jedinstvo” ima, a dugovi su oko 600 hiljada evra.

U preduzeću je isečen plin i isključeni telefoni. Za sada ima struje, pa će moći da se obavi licitacija poljoprivrednih mašina – nema nikave sumnje da će ova mehanizacija, s obzirom na to da se prodaje za 60 odsto od procenjene vrednosti, naći novog gazdu.

Autor: ZRENJANINSKI.COM

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana