NIKAKO DA SE IZJASNE

0 728

POKUŠAJI PRODAJE JAŠATOMIĆKE „KOVAČNICE” U „CIMOSU” JOŠ ĆUTE
kovacnica
U JašI Tomiću još čekaju da saznaju kakva će biti sudbina „Kovačnice”, fabrike koja se nalazi na ulazu u ovo selo iz pravca Krajišnika. Slovenački „Cimos” i firma u njegovom vlasništvu iz Sečnja (FAM automobilska industrija doo) oglasili su prodaju ovog svog pogona još u avgustu i tada obećali da će se o ponudama zainteresovanik kupaca ili zakupaca izjasniti do sredine septembra. Iako je od pomenutog roka prošlo dva i po meseca, Slovenci se i dalje ne oglašavaju. To nam je nedavno potvrdila i Rada Šegrt iz Službe komunikacija i odnosa sa javnošću Livnice Kikinda, takođe u vlasništvu „Cimosa”.

Postupak oko toga još nije završen, tako da sve dok Uprava ne donese konačnu odluku, nećemo moći da dajemo nikakve informacije za javnost – poručila je Rada Šegrt.

U svom oglasu, pre skoro četiri meseca, FAM i „Cimos” nisu naznačili iznos koji bi prihvatili za „Kovačnicu” pod čijim je krovovima 1,36 hektara, a fabrički krug zauzima skoro 17,8 hektara. Kako smo u međuvremenu zaznali od jednog od zainteresovanih za ponudu „Cimosa”, stanje u kome se nalazi „Kovačnica” nije ni izbliza onakvo kakvim je predstavljano. Da bi ovaj objekat mogao da se koristi, kao skladište mineralnog đubriva ili semenske robe, na primer, potrebno je uložiti značajna sredstva u rekonstrukciju. Naravno, to je i uticalo na visinu ponuda potencijalno zainteresovanih za kupovinu ili zakup „Kovačnice”. U svakom poslu poput ovog suprotstavljena gledanja prodavaca i kupaca u vezi sa cenom predmeta prodaje sasvim su razumljiva. Šta znači višemesečno kašnjenje uprave „Cimosa” da se izjasni o ponudama – ostaje nam da vidimo.

Z. D. – list Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana