Nova specijalizovana usluga u Centru za socijalni rad

0 854

Projektom “Savetovalište za porodicu, prevenciju i tretman poremećaja ponašanja kod dece i mladih” koji finansira Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova razvija se nova specijalizovana usluga u sistemu podrške pojedincu i porodicama u krizi na nivou lokalne zajednice u Centru za socijalni rad u Sečnju.
-“Osnovni cilj uspostavljanja ove usluge je da omogući korisnicima da bez administrativnih poteškoća ostvare neposredni kontakt sa stručnjacima i dobiju potrebnu zaštitu i pomoć. U tom smislu, deci, mladima i porodicama omogućiće se da uspostave kontrolu nad konfliktom, uspostave funkcionalnu komunikaciju, postignu kvalitetne promene u partnerskoj realizaciji i realizaciji roditelj-roditelj, roditelj-dete. Bitno je napomenuti da su usluge savetovališta besplatne i pružaće se u prostorijama Centra za socijalni rad dva puta nedeljno, sredom i petkom od 15.00 do 10.00 časova.” Izjavio je Đuro Đurić, VD direktor Centra za socijalni rad opštine Sečanj.
Rad savetovališta će doprineti humanizaciji porodičnih odnosa kroz kontinuiranu, pravovremenu i efikasnu stručnu pomoć i zaštitu svih članova porodice a naročito dece.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana