Nove kante za smeće

0 425

EKIPE Javnog komunalnog preduzeća Sečanj trenutno distribuiraju kante za smeće po domaćinstvima – reč je o 2.000 posuda za odlaganje smeća za čiju nabavku je uloženo 2,4 miliona dinara. Kako napominje direktor JKP Milenko Vilić, kante će biti podeljene samo domaćinstvima koja uredno izmiruju obaveze prema ovom preduzeću. S druge strane, iz JKP su uputili još jedan apel dužnicima da izmire svoje obaveze, ili, a ako to nisu u stanju, da sačine ugovor o reprogramiranju duga. Od svih ostalih JKP će u roku od 15 dana zatražiti sudsku naplatu potraživanja, što će za dužnike biti novi izdatak.

– Od novih aktivnosti pomenuo bih da postoji inicijativa iz pojedinih mesnih zajednica da preuzmemo kompletno mesna groblja, od sahranjivanja do postavljanja spomenika, betoniranja staza, uređenja prostora – ističe Vilić. – Opšta je ocena da se groblja u većini naših mesta slabo održavaju, a komunalne službe su spremne da se prihvate ovog posla.

Uz redovne aktivnosti, kao što su vodosnabdevanje i iznošenje smeća (jednom nedeljno iz svakog sela), sečanjski komunalci su nedavno priveli kraju uređivanje izvorišta vode. Pitka voda je dovedena na nivo potpune biološke ispravnosti, koja se jednom mesečno kontroliše u zrenjaninskom Zavodu za zaštitu zdravlja. U cilju dugoročno stabilnog vodosnabdevanja, JKP planira nabavku novih pumpi i bušenje dva nova bunara, u Sutjesci i Konaku, a za sredstva je konkurisao kod Pokrajine.

S. M. – list Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana