Novi Zeland obelodanio dokumente o NLO

0 432

VELINGTON – Novozelandska vojska otvorila je za javnost poverljivu dokumentaciju u kojoj su više od 50 godina prikupljana zapažanja o pojavi neidentifikovanih letećih objekata (NLO).
Dokumenti su deklasifikovani ove nedelje po zahtevu koji je podnet uz pozivanje na zakon o slobodi informisanja. U dokumentima su detaljno zabeleženi slučajevi NLO koje su Novozelanđani prijavljivali tokom poslednjih 50 godina.

U većini dokumenata se nalazi objašnjenje za prijavljene pojave, na primer da se radi o meteoritu ili o odsjaju svetla sa brodova.

Među izveštajima je i pismo jednog čoveka iz 1955. godine u kome je on obavestio vlasti da je video leteće tanjire, i da je čak video kako jedan poleće.

U dokumentima je takođe sadržana i najpoznatija misterija vezana za NLO-e iz 1978. godine, i navodne pojave takvog objekta u južnom ostrvskom gradu Kaikuri.

Posada jednog teretnog aviona tada je prijavila da je videla čudna svetla kako prate avion, a kontrolori leta su na radaru registrovali svetla koja nisu mogli da objasne.
Blic – Beta | Foto: AP-Ilustracija

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana