OBUKA ROMA U SEČNjU

0 882

PRIPREMA ZA PREDUZETNIŠTVO
romiU Sečnju je od ponedeljka do četvrtka organizovan seminar na temu preduzetništva, pripreme biznis planova i menadžmenta. Reč je o projektu „Učim i stvaram“, koji realizuje Udruženje Roma „Sloga“, uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije. Seminarom je obuhvaćeno 60 polaznika iz opština Sečanj, Zrenjanin i Plandište, koji su odabrani između 160 kandidata i potom za rad podeljeni u dve grupe. Upravo druga grupa je pohađala seminar tokom ove sedmice, a projekat se završava 31. marta. Predavači su stručni konsultanti međunarodne institucije za menadžment, kao i konsultanti nacionalne službe za zapošljavanje.
– Svrha ovog projekta je obučavanje Roma za program samozapošljavanja koji finansiraju Vlade Republike i Pokrajine, da bi se pomoglo onima koji su vraćeni iz Evrope, ali i ostalima da brže dođu do posla i socijalne sigurnosti – kaže Dragan Novaković, predsednik organizacije „Sloga“.
S. M.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.