POSAO ZA 250 RADNIKA

0 1.301

ZA ZDRAVSTVENU NEGU ZA RAD U NEMAČKOJ
bolnicariPriliku da dođe do posla u SR Nemačkoj imaće 250 radnika za zdravstvenu negu u bolnicama. Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je oglas u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj koji je potpisan u januaru ove godine.
Traže se kandidati koji imaju završenu srednju medicinsku školu, i to medicinska sestra-tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera i koji imaju položen stručni ispit. Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou-minimum A2 nivo, prema Evropskom referentnom okviru za jezike (prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 nivou). Takođe, prednost će imati kandidati sa radnim iskustvom u struci. U obzir će dolaziti kandidati koji su prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u statusu nezaposlenog lica.
Radni odnos se zasniva na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu/odnosno do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika. Nakon nostrifikacije diplome (najkasnije u roku od 12 meseci), radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme. Početna plata iznosi 1.900 evra (bruto) – do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika. Konkurs traje do 5. marta.
Na evidenciji filijale NSZ, u srednjem Banatu, medicinskih sestara opšteg smera ima 56 i medicinskih tehničara 17. Ima i medicinskih tehničara ginekološko-akušerskog smera.
M.B.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.