Opština Sečanj: 8,5 miliona za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju

581

Opština Sečanj je ove godine po prvi put napravila program mera ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Mere će biti finansirane iz sredstava zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u visini od 8,5 miliona dinara. Sredstva će biti raspoređena u sektoru pčelarstva: nabavka pčelinjih društava i nabavka opreme za pčelarstvo. Biće finansiran i jedan deo vezan za navodnjavanje i to za iskop bunara i opreme za navodnjavanje. Manji deo sredstava će biti usmeren na manifestacije u poljoprivredi a biće finansirane i kamate kod komercijalnih banaka kod kojih će poljoprivredni proizvođači koristiti kredite.

-„Ovih 8,5 miliona dinara nije ni simbolična niti velika suma, ali ukoliko budemo imali zainteresovanost naših vlasnika poljoprivrednih gazdinstava dogodine ćemo ovu sumu sigurno povećati. Treba istaći da ćemo ovaj program mera u narednom periodu proširiti i time zahvatiti veću populaciju poljoprivrednih proizvođača. Dobar deo ovih mera je namenjen malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima kako bi ih oživeli a želimo pre svega da pomognemo razvoj voćarstva na teritoriji naše opštine. Isto tako je značajan razvoj pčelarstva za našu opštinu i do sada je to simbolično ulagano što nas obavezuje da u narednim godinama više pomognemo“, rekao je za NMR Info, Slobodan Repac, pomoćnik predsednika opštine Sečanj.

Postupak dobijanja sredstava će biti putem konkursne dokumantacije po ugledu na konkurse pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.