SIRIJADA U BOKI: Najbolji sirevi i kolači sa sirom iz Banata

1.026

Biljana Radovanović, članica Udruženja „Naš osmeh“ iz Sečnja, koja je napravila slatki kolač sa sirom, sa korom začinjenom limunovom korom osvojila je prvo mesto u konkurenciji specijaliteta i kolača od sira na trećoj Sirijadi, održanoj u subotu u Boki. Drugo mesto pripalo je članicama Aktiva žena „Jarkovac“ – za kolač sa sirom, a treće ženama iz Udruženja žena „Cvet đurđevka“ iz Neuzine – za masnu pogaču sa sirom.

Među proizvođačima sireva prvo i treće mesto osvojio je Milan Ćuk- za dve vrste kozjeg sira, dok je drugo mesto pripalo Miri Ćosina iz Mokrina. Mira Ćosina je nagrađena i specijalnom nagradom za rukotvorinu – кamion od zrelog sira sa šunkom i susamom.

Na Sirijadi je žiri, koji su činili dr Zora Mijačević, profesorka Veterinarskog fakulteta u Beogradu u penziji, dr Milenko Đurić – profesor Visoke turističke škole, Srba Jovanović – osnivač Beogradskog festivala sira i Dragana Skular iz Turističke organizacije Sečnja, birao najbolje među 30 uzoraka sireva i 12 kolača i pita od sira, koje su doneli učesnici iz celog Banata.

Organizator Sirijade i ove godine bilo je Udruženje „Banatsko Jagnje“ koje vodi Marija Večanski, Opština Sečanj i Turistička organizacija Sečnja, uz pomoć Asocijacije žena Srednjeg Banata koju predvodi Biljana Popadić iz Orlovata.

M.S. – List Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.