Opštini Sečanj dodeljeno preko 30 miliona dinara

0 1.236

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u petak, 23.04.2021. godine predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara. U ime Opštine Sečanj ugovore o subvenciji, za sanaciju postojeće vodovodne mreže u naseljenom mestu Konak kao i za izradu projektno tehničke dokumentacije za energetsku sanaciju zgrade opštine Sečanj u cilju podizanja nivoa energetske efikasnosti, potpisao je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.
Za sanaciju postojeće vodovodne mreže u naseljenom mestu Konak, za realizaciju Projekta sredstva zajednički obezbeđuju Davalac sredstava i Korisnik sredstava u ukupnom iznosu od 36.992.522,00 dinara, od čega Davalac sredstava obezbeđuje 29.492.522,00 dinara, što predstavlja 79,73 %, a Korisnik sredstava 7.500.000,00 dinara, što predstavlja 20,27 %, dok za izradu projektno tehničke dokumentacije za energetsku sanaciju zgrade opštine Sečanj u cilju podizanja nivoa energetske efikasnosti za namenu utvrđenu ovim ugovorom Pokrajinski sekretarijat isplaćuje novčana sredstva u iznosu od 958.000,00 dinara Korisniku sredstava.
„Ovim se nastavlja posao prve faze zamene starih vodovodnih cevi i armature u naseljenim mestima kao i legalizacija vodovodnih mreža u opštini Sečanj. Nakon Krajišnika, Neuzine, Jarkovca i Banatske Dubice došao je red i na Konak. U prvim fazama se rade čvorišta kako bi se u drugoj fazi zamenile cevi“ – izjavio je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana