OŽALOŠĆENA PORODICA IZ SENTE NAJBOLJA U SRBIJI

0 1.346

– 56. republički festival amaterskih pozorišta Srbije –
sencani
Sinoć je u Kuli završena selekcija 56. republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije. Publika je imala priliku da u zvaničnoj selekciji vidi osam predstava. Žiri u sastavu Vladimir Lazić, reditelj, predsednik, Zoran Đerić, dramaturg i Slobodan Ćustić, glumac odlučio je da za najbolju predstavu proglasi Ožalošćenu porodicu, Branislava Nušića u režiji Dejana Cicmilovića, a u izvođenju Kamerne scene “Miroslav Antić” iz Sente.

Opšti, nepodeljeni utisak je da je predstava amatera iz Sente obeležila ovogodišnji festival u Kuli. Pored priznanja za najbolju predstavu u celini Senćanima su u ruke otišla i sledeća pojedinačna priznanja, Dejanu Cicmiloviću za režiju, Branislavu Unginoviću za najbolju mušku ulogu, Ljubici Romandić za najbolju žensku epizodnu ulogu i Gordani Nikolić za kostim.

Drugo mesto je osvojila predstava Pokondirena tikva, Jovana Sterije Popovića u režiji Radoja Čupića a u izvođenju Amaterskog pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke. Festival u Kuli se završava danas kada će nagrađenim biti uručena priznanja dok će u čast nagrađenih biti izvedena predstava Zla žena, Jovana Sterije Popovića u režiji Dragana Ostojića a u izvođenju Kulturnog centra Kula.

Na kraju treba reći da su ove dve predstave izborile pravo učešća na Festivalu u Trebinju koji se već tradicionalno održava u julu mesecu.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana