SVAKA ČAST, KAPA DOLE

0 844

– U ehu uspeha fudbalera i rukometaša Radničkog –
Radnicki-grbovi
Osporavani i hvaljeni, kritikovani i podržavani, napadani i branjeni, nagrađivani i kažnjavani sve to zajedno je išlo sve ove godine uz fudbalere i rukometaše Radničkog. Za to vreme oni su igrali, bili bitke na terenu, i na kraju uspeli da se domognu višeg ranga takmičenja. I jedni, i drugi u isto vreme, u istoj sezoni. Za mesto koje ima jedva 2500 duša veliki je to uspeh. Ako tome dodamo da prilike u vremenu u kojem živimo teško da su bile saveznik sportu onda taj uspeh još više dobija na značaju.

FK Radnicki Jasa Tomic - 01Fudbaleri Radničkog su posle dve decenije uspeli da izbore ulazak u viši rang takmičenja, u područnu fudalsku ligu. Trebalo je da prođe dvadeset godina pa da se na temeljima starog podigne nešto novo. U tom pravljenju novog niti je bilo lako, niti je bilo prijatno. Trebalo je izboriti se sa učaurenim mišljenjem lokal patriota, sa socrealističnim poimanjem fudbala, sa zluradošću i iskvarenim sistemom vrednosti. U toj na momente oštroj borbi uprava FK Radnički je bila čvrsto rešena da istraje u svom naumu pravljanja nečeg novog. Korak po korak, počelo se sa stvaranjem prvo pozitivne klime u klubu, zatim sređivanje infrastrukture u i oko stadiona pa do pravljenja tima. Svakom tom koraku oponenti su nalazili mane ali, na svu sreću bilo je mnogo više onih koji su u tim koracima prepoznavali kvalitet, koji su prepoznavali iskrenu želju za stvaranje boljeg sutra fudbalskog sporta u Jaši Tomić, prepoznavali korake koji bi trebalo da donesu rezultat. To se na kraju i dogodilo. Potvrda rada uprave FK Radničkog je više nego vidna. Možemo ljude iz uprave fudbalskog kluba voleti ili ne voleti, mogu nam svojom pojavom biti simpatični ili antipatični, možemo ih ispod oka gledati, ali jedno sigurno moramo a to je da im odamo poštovanje i priznanje za sve ono što su do sada uradili za FK Radnički, što su nam omogućili da u narednoj sezoni budemo deo fudbalske priče od većeg značaja nego što je to bilo do sada. Svaka čast, kapa dole!

RK Radnicki-01Rukometaši Radničkog su posle mnogo trzavica i previranja uspeli da izađu iz eha prošlosti i da rukometnom sportu u Jaši Tomić daju jedan novi, osobeni pečat. Uspeli su da se domognu, više nego zasluženo, višeg ranga takmičenja. Meštani Jaše Tomić su uvek bili vezani za rukometni sport na jedan poseban način. Možda je to zbog toga što se bavljenje rukometom smatrao privilegijom kojom nije mogao svako da se bavi. Takvo jedno razmišljanje ume da bude u isto vreme i veliki teret. Navikli su meštani Jaše Tomić da u svakoj generaciji stasa po jedan rukometaš čiji su dometi mnogo veći od lokalnog karaktera. Tako je i bivalo. Ali u isto vreme se postavljalo pitanje, kako je moguće da jedno mesto iznjedri toliko dobrih rukometaša a da u isto vreme rukometni klub pod čijim su skutima stasali uvek ostaje na jednom te istom mestu. Trebalo je nešto preduzeti. Trebalo je te mlade ljude, dobre rukometaše mobilisati za i u ime interesa RK Radnički. Sadašnja uprava ovog kluba zajedno sa trenerom uspela je u tom, nimalo lakom, poduhvatu. Okupila je sve one rukometaše koji mogu, žele i znaju. Okupila je rukometaše koji su se celim srcem predali plavo-belom dresu i želji da se rukometni sport u Jaši Tomić ponovo afirmiše na najbolji način. Rezulat je stigao u vidu više nego zasluženog prvog mesta i prava da se sledeće sezone u hali sportova gleda još kvalitetniji rukomet. Svaka čast, kapa dole!

Slavlja oko uspeha fudbalera i rukometaša će proći. Šta onda? To je pitanje koje se samo po sebi nameće. Fudbaleri i rukometaši, kao i uprave ta dva kluba su rekli svoje i svakako da će morati još kvalitetnog da kažu, ali gde smo u tome svemu mi, meštani i navijači. Prilike u mestu nisu sjajne. Privrede skoro da i nema pa samim tim izazovi će biti još veći. Sigurno da uprave ova dva kluba razmišljaju već sada šta i kako dalje. Sigurno da traže rešenja. Šta mi možemo u tome pomoći? Možemo im pomoći tako što ćemo biti uz njih, što ćemo im davati podršku, što ćemo se iskreno radovati njihovim uspesima‚ što ćemo našim prisustvom na stadionu ili u hali sportova pokazati da umemo da cenimo ono što su nam ta dva kluba pružila. Bilo bi lepo kada bi nam nakon te i takve podrške drugi rekli – Svaka čast, kapa dole!

NMR Info

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana