Pala i Gradnulica

0 795

rk radnickiNajstarija dvorana na Balkanu, drevni Medison je bio po ko zna koji put svedok derbija, ovog puta susreli su se domaća Gradnulica i Radnički iz Jaša Tomića. Utakmica koja je na terenu spojila drugoplasirani tim Gradnulice i njihove verne pratioce Radnički koji je zaostajao za Zrenjanincima samo jedan bod pre ovog meča.
Na početku utakmice viđena je izjednačena igra u kojoj gosti vode sa 1-2 gola razlike a domaći drže priključak. Tako se igralo sve do 13. minuta a onda golman gostiju i najmlađi učesnik ove utakmice, rođen 1997 godište Avdalović sa par uspešnih odbrana omogućava gostima da steknu osetljiviju prednost koja u tim trenutcima iznosi +5. Do poluvremena se igra gol za gol a Radnički na poluvreme odlazi sa prednošću od 4 gola.
Početkom drugog poluvremena Gradnulica pojačava igru u odbrani i prednost gostiju spušta na dva razlike sve do 45. minuta viđena je izjednačena igra a od tog momenta gosti preko iskusnog Molnara i raspoloženog Sebastijanova uvećavaju svoju prednost koja u 51. minutu iznosi +6. Trener domaćih Grubanov menja sistem odbrane i iz formacije 6-0 prelazi u formaciju 4-2 što daje rezultat i Gradnulica smanjuje prednost gostiju, pa je u 58. minutu rezultat 27-28 za goste. U poslednjem napadu gostiju Sebastijanov postiže pogodak i tako donosi pobedu momcima iz Jaša Tomića dok na kraju domaćini sa zvukom sirene postižu pogodak, pa je na kraju 28-29 za Radnički.

-“Možda nam ova pobeda neće biti dovoljna za titulu, ali smo pokazali da je kao tim zaslužujemo.Osim spomenutih Molnara strelca 9 golova , Sebastijanova strelca 10 golova i odličnog Avdalovića na golu moram da pohvalim Fazekaša koji je večeras bio žrtva taktike i u odbrani sprečavao brzi centar domaćih a svoj zadatak je odlično obavio. Nećemo se baviti kalkulacijama, sladećeg vikenda dočekujemo trnutno prvoplasiranu Kikindu i sve ćemo učiniti u sportskim okvirima da i njih pobedimo” – rekao je za NMR Info Darko Ivković, trener rukometnog kluba Radnički.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana