Slava mesne zajednice Boka

0 1.968

Boka-18Protekle nedelje žitelji Boke proslavili su seosku slavu uz prigodne sadržaje. Ove godine, domaćini su se dobro pripremili i organizovali bogat sadržaj dešavanja koji su trajali nekoliko dana. Lovačko društvo “Fazan” je organizovalo tradicionalno takmičenje u kuvanju gulaša, Udruženje sportskih ribolovaca “Karaš” takmičenje u pecanju na plovak u kategoriji pionira, osnovna škola “Žarko Zrenjanin” turnir u malom fudbalu, karate klub “Pobeda” turnir u karateu, a udruženje žena “Banatski biseri” izložbu ručnih radova koja je održana u maloj sali u “Naftaškoj menzi”.
Na dan same slave, u pravoslavnoj crkvi “Sveti Nikola”priređena je večernja služba gde se sekao slavski kolač. U službi je učestvovao inkluzivni hor “Inos” iz Novog Sada a održana je i priredba učenika osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.
Završnica proslave seoske slave održana je u naftaškoj menzi uz prisustvo velikog broja gostiju. Na proslavi su tri pravoslavna sveštenika rezala slavski kolač mesne zajednice. Pored toga, na ovom događaju su upriličena i brojna priznanja kako učesnicima tako i onima zaslužnima za organizaciju ove seoske slave. Zahvalnice su uručene veteranima udruženja sportskih ribolovaca ,,Karaš“ iz Boke i internet portal NMR Info za medijsku podršku bokinske seoske slave.
Proslavi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave na čelu sa Peđom Rađenovićem, zamenikom predsednika opštine, Darko Vukoje, odbornik u Skupštini AP Vojvodine, Feher Roland, katolički sveštenik iz Boke, predstavnici raznih udruženja i osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Boke.

Boka-58 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana