Paori protiv izgradnje farme

0 1.533

Povod za sastanak udruženja poljoprivrednika opštine Sečanj su aktuelna dešavanja vezana za ulaganje nemačke mesne industrije “Tenis“ u Srbiju.

Tenis-31

Na poziv udruženja poljoprivrednika sastanku prisustvovali Predrag Milošević, predsednik opštine Sečanj sa svojim saradnicima, gospodin Manić iz jedne od asosijacija poljoprivrednika koja je već imala razgovore sa predstavnicima Vlade, gospodin Vranić iz kabineta premijera Vučića i članovi udruženja poljoprivrednika iz okolnih opština.

Vranić je prisutne informisao o pravom stanju i dosadašnjim razgovorima vezanim za mesnu industriju „Tenis“ i planovima o izgradnji farmi i klanica i njihovim potrebama za poljoprivredna zemljišta smatrajući da kolaju dezinformacije i poluinformacije koje mediji koriste.

Manić je prisutne informisao o dosadašnjim razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije i njihovim predlozima kako bi se sačuvala prava naših poljoprivednika.

Repac je, kao predstavnik lokalne samouprave i čovek koji je baš na poslovima vezanim za licitaciju državnog zemljišta informisao o količini izlicitirane zemlje, posebno po pravu prečeg na osnovu uzgoja stoke. U nastavku je pričao o posetama predstavnika Vlade i predstavnika mesne industrije „Tenis“ i njihovih zahteva vezanih za poljoprivredno zemljište koje je potrebno za ishranu stoke za farmu. Interes nemačke mesne industrije „Tenis“ je izgradnja farme na teritoriji opštine Sečanj, ali i potreba za 3000 ha državne poljoprivredne zemlje i to na korišćenje od najmanje 20 godina. Ovo je ustvari, bila inicijalna kapisla udruženju poljoprivrednika iz opštine Sečanj da zakaže sastanak svojih članova i zauzmu zvaničan stav vodeći računa o svojim potrebama i kako kažu „opstanka srpskog seljaka u svojoj državi“.

Podrška Predraga Miloševića udruženju i svim građanima opštine Sečanj naišla je na odobravanje i buran aplauz,  i nesumnjivo pomogla članovima udruženja da kao svoj zvaničan stav izglasaju odlučan protest protiv izgradnje farme svinja na teriotriji opštine Sečanj nemačke mesne industrije „Tonus“.  Udruženje smatra da ne teritoriji opštine Sečanj nema slobodne državne zemlje ni za svoje potrebe i potencijalno otvaranje farme ugrozila bi njihov opstanak.

Koliko će ova poruka udruženja uticati na razvoj događaja ostaje da se vidi.

Tenis-16

Galerija slika

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana