Pecanje na jezeru u Krajišniku

0 2.773

Ribolovačko društvo „Amur“ iz Krajišnika dobro gazduje veštačkim jezerom za sportsko pecanje. Društvo broji tridesetak članova koji se brinu o poribljavanju i održavanju jezera kao i organizovanju sportskog pecanja. Željko Savić, predsednik udruženja kaže da u jezeru trenutno ima oko 1000 komada šarana, oko 800 amura, 600 štuka i pedesetak somova a ima i babuški. Prosečna težina ribe je oko 3 kilograma.

-„Stvorili su se uslovi i mi smo već krenuli sa izdavanjem dnevnih dozvola za pecanje u jezeru. Dnevna dozvola iznosi 500 dinara a dozvoljeno je koristiti četiri štapa sa po jednom udicom. Može da se varališe a sve po principu „Uhvati i vrati“ jedino je dozvoljena ulovljena babuška da se ponese. Mesta ima dovoljno i rezervacije nisu potrebne a kontakt čuvara (Čeda Pilipović) koji ujedno i naplaćuje dnevnu dozvolu je 065 661 56 98. Obezbedili smo 30 mesta za pecanje. Dođite, zabacite, ostalo je naša briga!“ kaže Željko Savić, predsednik ribolovačkog društva „Amur“.

Željko kaže da šarana pecaju još od prve polovine februara i da iz dana u dan radi sve bolje. Pored članova udruženj imali su i goste iz Jaše Tomića, Sutjeske i  Zrenjanina. Ono što je važno planiraju  od septembra da naprave opštinsku ligu u lovu štuke, a do tad će biti šaranskih takmičenja.

Na jesen planiraju da počnu i sa detaljnim uređenjem prostora oko jezera, postave ogradu na južnoj i istočnoj strani i posade još drveća.Što se tiče ribe nemaju u planu još poribljavanja, jer ribe ima dovoljno.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana