Pesnička štafeta u Sečnju

0 1.069

„Pesnička štafeta“ u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina je uz „Zmajeve dečje igre“ najstarija manifestacija za decu u Srbiji. Svake godine bibliotekari predvođeni pesnikom-voditeljem Štafete obiđu šezdesetak škola Srednjeg Banata, vide i čuju oko tri hiljade osnovaca koji čitaju i recituju svoje stihove, pevaju, glume i takmiče se. Na završnoj svečanosti pesnik sa organizatorima proglašava najlepše pesme koje su pisali osnovci.


Ove godine 49. po redu „Pesnička štafeta“, predvođena nadaleko čuvenom književnicom Jasminkom Petrović, posetila je i osnovnu školu „Aleksa Šantić“ u Sečnju. U čarobnom školskom dvorištu, okupanom jesenjim suncem, nizali su se stihovi naših Šantićevaca. Tu su se čule pesme o snovima i tami, Tamišu, ljubimcima, godišnjim dobima, bojama, sportovima. Gosti iz biblioteke uživali su i izabrali najbolje. Među đacima-pesnicima pohvaljene su Sara Ćorković, učenica četvrtog razreda, i Nađa Sredanović, učenica sedmog razreda.


-„Prilikom posete našoj školi gosti su dočekani predstavom, dramatizacijom bajke Jasminke Petrović „Baštovanov san“. Oduševljeni glumom i kostimima naših glumaca, gosti su nas pozvali na Završnu svečanost „Pesničke štafete“, koja se održala u utorak 26.septembra, u Kulturnom centru Zrenjanina.“, izjavila je Nataša Rućando, nastavnica srpskog jezika i književnosti u OŠ „Aleksa Šantić“ u Sečnju.


Vredno su se spremali talentovani glumci iz šestog razreda: Stefana Bodroža, Teodora Barbulj, Nikolija Vukoje, Uroš Uljarević i Dejan Milivojčev. Na sceni Kulturnog centra nadahnuti đaci iz Sečnja zadivili su publiku i zaslužili gromoglasan aplauz, a Nataši Rućando je uručena Zahvalnica za podršku u realizaciji Pesničke štafete.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.