PISCI NA GRANICI

0 532

 

32. „Susreti pisaca na granici” održani su ove godine 5. novembra u Sutjesci i Sečnju uz učešće pisaca iz Novog Sada, Temišvara, Zrenjanina, Sutjeske i Žitišta. Učesnici tradicionalnog okupljanja pisaca iz Srbije i Rumunije bili su Slobodan Mandić, Milan Bjelogrlic (direktor Gradske Narodne Biblioteke, Zrenjanin), Dušan Milićev, Đorđo Sladoje, Ioan Baba, Slavomir Gvozdenovici, Zoran Slavić i Janku Muraresku.
Centralna tema susreta bile su dve godišnjice: 130 godina od rođenja Ive Andrića i stota godišnjica od rođenja Vaska Pope o čemu su nadahnuto govorili Đorđo Sladoje, Ioan Baba i Slavomir Gvozdenovici.
U prostorijama Rumunske Pravoslavne Crkve bili su izloženi brojevi dvojezičnog časopis „Ogledalo / Oglinda” (Sećanj-Temišvar), „Ulaznica” (Zrenjanin) kao i knjige objavljene kod izdavača Albatros plus Beograd, GNB Zrenjanin-Prometej Novi Sad, DNK – Društvo novosadskih književnika -, odnosno u izdanju Savez Srba u Rumuniji / Савез Срба у Румунији /Uniunea Sârbilor din România, kao i dvojezični „Zapisi iz kulture Sutjeska-Sarča” koju su napisali Janku Muraresku, Slobodan Mandić i pokojni Solomon Miok.


Istoga dana u okviru bogatog programa za „Mitrovdanske susrete” u Sečnju je pored zajedničke priredbe sa gostima iz Bileće, održana i promocija knjige Djordjo Sladoja „Doživljaji lirskog torbara” koju je štampao Centar za srpske studije, Banjaluka, 2022.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.