Promocija knjige „Sveti Grgur ostrvo užasa“ u Sečnju

0 959

Promocija drugog izdanja knjige „Sveti Grgur ostrvo užasa“ Branka M. Slijepčevića, održana je u okviru Mitrovdanskih susreta, u punoj sali male većnice u Opštini Sečanj.
Posle uvodne reči urednika, direktorke Biblioteke „Jovan Dučić“ Dragane Pantović, prisutnima su se obratili direktor GNB „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić, kao suizdavač i recenzentkinja, književnica i književni kritičar Milica Jeftimijević Lilić.
Pročitani su pripovedni odlomci iz knjige a učešće u razgovoru uzeli su i zainteresovani pojedinci iz prisutne publike. Nadahnuto je besedio i sin autora, Dragiša B. Slijepčević, a pročitane odabrane pesme autorove kćerke Dragice Beke Savić takođe su dale posebnu notu i oplemenile podsećanje na veličinu kakva je bio autor promovisane knjige.
Promociji knjige prisustvovali su i predsednik opštine Sečanj Nebojša Meljanac, načelnik srednjobanotskog okruga Predrag Rađenović kao i viđeniji ljudi iz opštine i okruga.
„Važno je da se ova knjiga promoviše i dalje, jer je ona pored lepo napisanog štiva i dokument, svedočanstvo o jednom vremenu i dešavanjima iz naše istorije koja se ne smeju zaboraviti“, rekla je direktorka biblioteke Dragana Pantović.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana