POČELE OMLADINSKE SPORTSKE IGRE

0 663

Juče su u Sečnju otvorene jubilarne 50. Omladinske sportske igre opštine Sečanj. Organizator ovih igara je Sportski savez opštine Sečanj, dok je generalni pokrovitelj igara opština Sečanj. Učešće na ovogodišnjim igrama uzela su sva naseljena mesta naše opštine izuzev MZ Šurjan koji su organizatora obavestili da ne mogu uzeti učešće jer nemaju adekvatne uslove za pripremu ekipa za igre. Igre će trajati dva dana dok će takmičenje biti održano u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičari će snage odmeriti u sledećim sportovima: Mali fudbal, Rukomet, Odbojka, Košarka, Stoni tenis, Streljaštvo, Atletika, Šah, Pikado, Nadvlačenje konopca, Kuglanje i Tenis (prvi put je ovaj sport ove godine uvršen u promotivni deo).

Na početku ceremonije otvaranja igara prisutne goste i takmičare je pozdravio predstavnik MZ Sečanj Aćimović Miodrag, koji je učesnicima poželeo dobre rezultate a gostima tokom trajanja igara lep boravak u Sečnju. Jubilarne 50. po redu Omladinske sporste igre otvorio je Radovan Dutina, čovek koji je bio u organizaciji prvih ovih igara koje su bile održana davne 1961. godine. Dutina je između ostalog istakao:“ Draga omladino, imam čast da otvorim jubilarne 50. Omladinske sportske igre opštine Sečanj. Prošlo je mnogo vremena od kad su ove igre prvi put održane u našoj opštini. Svo ovo vreme ove igre su trajale i opstale su iako vremena nekada nisu bila baš lepa. Baš zato što su ove igre uprkos svemu opstale ove igre imaju posebnu težinu, a učešće na njim nosi jednu posebnu draž. Inicijatori prvih igara su bili studeni iz naše opštine da bi aksnije te igre prerasle u mnogo više od same smotre studenata sportista. Ove igre je uvek krasilo viteško takmičenje i fer plej. Neka bude tako i ovog puta. Uz želju da na ovim igrama postignete dobre rezultate, ali i da se tokom njihovog trajanja družite, proglašavam 50. Omladinske sposrtske igre opštine Sečanj otovrenim. Srećno!“

Organizovati u današnje vreme jedne ovakve igre, koje spadaju u red najstarijih sportskih igara na teritoriji AP Vojvodine, svakako da nije nimalo lako. Mnogo je izazova i problema koje treba rešiti kako bi igre protekle u najboljem mogućem redu. Koliko je zapravo teško ovom zahtevu odgovoriti sigurno da to najbolje zna Zoran Rikalo, predsednika Sportskog saveza opštine Sečanj.

Međutim, ove igre nisu samo interesantne zbog smotre velikog broja mladih ljudi iz naše opštine na jednom mestu. Ove igre nose u sebi još jednu draž a to je da na njima možete videti spoj mladosti i iskustva. Dok smo obilazili borilišta na kojima su počela takmičenja imali smo priliku da sretnemo i neke ljude koji su nekada, dok su se aktivno bavili sportom bili redovni učesnici ovih igara. Tako smo iskoristili priliku da nakratko porazgovaramo sa Draškom Dragićem iz Boke čovekom koji se ceo soj aktivni vek kao sportista poklonio fudbalu.

Takmičenja su punom parom krenula. U centru Sečnja kao u košnici. Vreva na sve strane. Ekipe ali i navijači su počeli da se sele sa terena na teren. Navijalo se na svakom terenu. Bodrila se svoja ekipa. Čak ni velika vrućina nije mogla taj mladalački entuzijazam da umanji. Bilo je prvih razočarenja, prvih neuspeha i prvih uspeha. Neko mora da pobedi, neko da izgubi. Tako je to u sportu. Bez obzira na rezultate već posle prvog dana jedno je sigurno, a to je da je pobednik ovih igara mladost.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana