POČINJE FESTIVAL U KULI

0 1.567

-58. Festival amaterskih pozorišta Srbije-

Danas u Kuli počinje 58. Festival amaterskih pozorišta Srbije. Radi se o kulturnoj manifestaciji od velikog značaja ne samo u okviri pozorišnog amaterizma, već i šire. Publika će imati priliku da u narednih osam dana vidi isto toliko predstava koje dolaze iz Crvenke, Rače, Vranja, Kostolca, Bogatića, Beograda, Sente i Stare Pazove.

Festival će otvoriti amateri iz Crvenke predstavom „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića u režiji Radoja Čupića. Nakon toga sledi „Galeb“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Dejana Cicmilovića u izvođenju amatera iz Rače, „Vođa“ Radoja Domanovića u režiji Bojana Jovanovića amatera iz Vranja, „Hadersfild“ Uglješe Šajtinca u režiji Fuada Tabučuića u interpretaciji amatera iz Kostolca, „1984“ Dordža Orvela u režiji Ivana Tomaševića a u koprodukcijskoj saradnji amatera iz Bogatića i Mačvanskog Prnjavora, „Opera za tri groša“ Bertolda Brehta u režiji Zorana Rakića u interpretaciji beogradskih amatera, „Je li bilo kneževe večere?“ Vide Ognjenović u režiji Dejana Cicmilovića amatera iz Sente i na kraju festivala koreodrama „Ad infinitum“ koju je režijski uobličio Miroslav Kožik u izvođenju amatera iz Stare Pazove. Sve predstave će biti izvedene na sceni Centra za kulturu Kula sa početkom u 20 časova. Najbolja predstava sa ovog festivala izboriće pravo učešća na 59. Festivalu festivala koji će i ove godine biti održan u Trebinju, Republika Srpska.

Festival traje od 17.06. do 25.06. kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava „Lizistrata ili porazgovarajmo malo o ratu i miru“ u izvođenju Pozorišta „Promena“ iz Novog Sada u režiji Nikite Milivojevića.

NMR Info

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.