Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović posetila opštinu Sečanj

0 1.047

Danas, 27. decembra opštinu Sečanj je posetila pokrajinska poslanica Jelena Jovanović. U okviru posete poslanica Jovanović je, u saradnji sa koordinatorkom za romska pitanja Katicom Nikolić podelila 150 novogodišnjih paketića deci romske nacionalnosti sa teritorije opštine Sečanj.
Nakon podele paketića, upriličen je sastanak kod predsednika opštine Sečanj Nebojše Meljanca. Sastanku su prisustvovali i Milan Grubor zamenik predsednika, načelnik Opštinske uprave Slavko Romić i predsednica Skupštine opštine Sečanj Dragana Marton.
Pokrajinskoj poslanici je predočen Godišnji izveštaj za 2023. godinu u okviru LAP-a za Rome. Poslanica Jovanović je iznela konkretne smernice koje vode poboljšanju kvaliteta života Roma. Naglasila je da se ključ izlaska iz siromaštva nalazi u obrazovanju, te je neophodno konstantno raditi na podizanju svesti roditelja romske dece o značaju istog.
U okviru posete, poslanica Jovanović je sa opštinskom koordinatorkom obišla najugroženije romske porodice u Jarkovcu, Sečnju i Krajišniku.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana