Ponika se vraća na tržište!

0 387

Bicikl koji je obeležio detinjstvo generacija na prostoru bivše Jugoslavije, legendarna „ponika“, vraća se na tržište početkom sledeće godine u modernizovanoj verziji, ali uz visoku cenu.

Bicikli će se ponovo proizvoditi u Sloveniji u više verzija od različitog materijala – čelika i aluminijuma. Cena osnovnog modela biće 329 evra, dok će najskuplji model, „premium“, s dodatnim komponentama koštati čak 789 evra.

 

Proizvodnja počinje u proleće, ali se bicikli mogu naručiti već sada

Prodavaće ih firma BTC, a službeno će ih proizvoditi fabrika „Gor kolesa“, u saradnji s „Gorenjem“ iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati. Koncern „Gorenje“, veliki proizvođač aparata za domaćinstvo, prošle godine je otkupio prava na proizvodnju „ponija“ od ljubljanske firme „Rog“ koja je pre nekoliko godina otišla u stečaj.

Modernizovani „poni“ namenjen je za sve uzraste

Kupci će na početku moći da biraju između tri modela u 28 varijanti. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će na isporuku čekati nekoliko meseci.

„Gorenje“ za početak planira sklapanje 4.000 bicikala, kako bi se videlo kako će ići prodaja. U prvom redu se računa na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga tržišta. „U budućnosti računamo i na varijantu ‘Gor kolesa’ na električni pogon“, kazao je jedan od vođa projekta Rok Lesjak.

Izvor: 021.rs

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana