Ponuda potpuno prirodnih proizvoda

0 894

Zanimljivi projekti turističke organizacije opštine Sečanj za 2016. godinu

to secanj

Za lokalna udruženja građana, s ciljem negovanja tradicije i njenog uključivanja u turističku ponudu opštine, sečanjska Turistička organizacija (TO) priprema je tri projekta. Jedan od njih je „Radionica vune – Banatsko jagnje” Boka.

– Kroz ovaj projekat želimo da afirmišemo žene iz tamošnjeg udruženja, i da ih podržimo u negovanju tradicije kroz izradu proizvoda od banatske vune. Cilj projekta je da se žene uključe u proces obrade vune na način kako se nekada radilo, te da se sačuvaju od zaborava tradicionalne tehnike rada sa vunom. S druge strane, svoju ponudu bismo obogatili potpuno prirodnim, ekološkim proizvodima (jorgani, jastuci, grejači za leđa, kolena i ramena, jastučići za putovanja, igračke za decu, različiti suveniri od vune) – kaže Miljana Milošević, direktorka TO.

U Boki će 26. juna po prvi put biti održana „Sirijada”. Cilj ovog projekta je, kako ističe direktorica Milošević, omogućavanje prilike proizvođačima mleka i sireva da promovišu svoje proizvode dobijene po tradicionalnoj recepturi. Izlagaće se različite vrste sireva karakterističnih za ovo podneblje, stručni žiri će izabrati najbolje, a za pobednike će biti obezbeđene prigodne nagrade. Pored degustacije sireva, gosti će moći da uživaju i u drugim specijalitetima ovog kraja. Program će biti upotpunjen i takmičenjem u pranju vune na Tamišu, posetioci će moći da uživaju u prirodnom ambijentu, da se voze čamcima, hrane labudove, da učestvuju u brojnim sportskim aktivnostima.

Od manifestacije etno stvaralaštva „U duhu tradicije”, koja se održava već sedam godina takođe se puno očekuje. Cilj je promocija starih zanata i domaće radinosti kojom se čuva i neguje kulturno nasleđe. Ova manifestacija okuplja veliki broj izlagača iz cele Vojvodine.

S.M. – List Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.