Poraz u Čurugu

0 1.264

radnicki-1Početak takmičarske godine u DRLS je za rukometaše Radničkog iz Jaša Tomića bio kao i svaki put pun neizvesnosti. Novi tim sastavljen od mladih igrača potpomognut sa nekolicinom prekaljenih asova kako sve to uklopiti?

Kako god utakmicu prvog kola u Čurugu protiv ekipe Hajduka je počeo sastav predvođen mladićima koji su izdanak rukometne jašinske škole i u koje su treneri Ivković i Sekulić imali veliko poverenje. Međutim,  uvodni minuti meča ne donose ništa dobro gostima, pa Hajduk vodi sa 4-0. Posle zatraženog tam-auta i uvođenjem nešto iskusnijih Fazekaša i Rikala gosti uspevaju da za nekoliko minuta stignu do 6-5. Sve do kraja poluvremena igra se gol za gol a i pored loše igre u odbrani gosti zahvaljujući odličnom Avdaloviću na golu odlaze na poluvreme sa minusom od 2 gola. Rezultat poluvremena 15-13 za Hajduk.

I u nastavku igre slična slika na terenu. Hajduk dva puta uspeva da se odlepi na plus 4 a gosti zbog odbrana Avdalovića dva puta prilaze na jedan gol minusa. U 50. minutu pri rezultatu 26-25 za domaće u nekoliko navrata  jašinci se brane, ali promašuju takozvane zicer situacije, pa čuružani uspevaju da se odlepe na plus  5 što je i krjanji rezultat ovog meča (31-26 za Hajduk).

-„Pre početka meča imali smo ideju da mladim igračima damo šansu. Avdalović, Savić i Zubac su dali svoj maksimum i iskoristili ukazanu šansu. Dok je za nas neprijatno iznenađenje igra bekova Bančova i Čipak Milana kao i krila Kalapiša koji su igrali daleko ispod svojih mogućnosti. Kada se na to nadodaju promašeni šutevi najiskusnijeg Miladinova jasno je da sem poraza nismo mogli ništa drugo ni da očekujemo. U sledećem kolu dočekujemo novosadsku Slaviju, tim veoma dobar za ovaj rang takmičenja,  ali se nadamo boljoj igri i osvajanju prvih bodova“ – izjavio je Darko Ivković, trener rukometnog kluba „Radnički“.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana