Потврђен мандат двоје одборника

0 859

Скупштина општине Сечањ

secanj skupstinaНа седници СО Сечањ, одржаној у уторак, у име одборничке групе СНС-ДСС одборник Дарко Граховац предложио је закључак којим ће СО Сечањ одбацити Декларацију о заштити уставних и законских права, коју је недавно усвојила Скупштина АПВ. Та одборничка група оцењује да је Декларација сепаратистички и политички памфлет, који садржи историјске нетачности, темпиран за тежак тренутак, и да значи само претњу сецесијом и својеврстан вид притиска на Уставни суд. Поводом овог предлога посланик у Скупштини АПВ Дарко Вукоје поставио је питање компетенције и указао да би било и неуобичајено и нелогично да ниже инстанце власти одлучују поводом одлука виших инстанци. Великом већином гласова одборници нису прихватили допуну дневног реда.

У оквиру прве тачке дневног реда потврђен је мандат одборника Душана Шаренца (ПУПС) и Зорице Маринић (УРС). Маринићева је, као бивша директорица сечањског Дома здравља, отворила полемику са садашњом директорицом др Јасмином Шешлија. Како је ова размена констатација потрајала, посланик Вукоје је предложио да се интерна питања размотре на нивоу установе, а председница Скупштине Биљана Савовић прогласила је расправу завршеном. Одборници су усвојили план рада Дома здравља за ову годину. Донета је и одлука о завршном рачуну општинског буџета за 2012. годину. Одборници су прихватили иницијативу председника општине Предрага Милошевића о увођењу самодоприноса у МЗ Сечањ за период 1.8. 2013.–31.
7. 2018. године. О томе ће се грађани изјаснити референдумом од 24. до 30. јуна.
Скупштина је за директора Центра за социјални рад општине Сечањ именовала Милимирку Антић, која је до сада била в.д. директора.
Усвојени су и извештаји о раду Јавног стамбеног предузећа, Јавног комуналног предузећа, Радио Сечња, Предшколске установе, Културно-просветне заједнице, Центра за социјални рад, Црвеног крста. Донете су и одлуке о промени оснивачких аката јавних предузећа, ради усклађивања са новим Законом о јавним предузећима, као и план заштите од поплава од вода другог реда, а усвојени су извештаји изборних комисија о спроведеном гласању за чланове савета месних заједница у свим местима општине Сечањ.
С. М.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana