Poziv Sportskog saveza opštine Sečanj za učešće na Fruškogorskom maratonu

617

Sportski savez opštine Sečanj poziva sportiste, rekreativce, zaljubljenike u prirodu da se timski uzme učešće na ovogodišnjem 41. Fruškogorskom maratonu koji se održava u subotu 28. aprila 2018. godine.
Sportski savez želi da okupi tim koji je spreman da odgovori izazovu, da dostojno predstavlja opštinu i tradiciju sportskog duha. Nudi priliku da dokažete sebi da možete da se izborite sa psihičkim izazovima i fizičkim naporima, da pobedite sebe, da poboljšate svoju psihofizičku kondiciju i započnete bitku za zdrav život, a pre svega da se sjajno provedete u prirodi i udahnete proleće na Fruškoj Gori.
Sporsti savez opštine organizuje besplatan prevoz iz Sečnja.
Odabrali su jednu od lepših staza pripravničkih maratona ZAPAD – ZAPAD, od 20 km koja se u proseku prelazi za 5-6 sati pešačenja. Start i cilj su kod sportsko rekreativnog kompleksa „Letenka“. Nakon 6,5km pešačenja, prva kontrolna tačka je kongresni centar „Andrevlje“ na severnoj strani Fruške Gore, gde možete odmoriti, popiti kafu, ručati… potom sledi 10 km šetnje do punkta Šuljamska glavica, koja se nalazi na južnoj strani i posle toga još jedan kraći uspon od 3km do cilja.
Saveti za uspešnu pripremu i savladavanje staze maratona:


-preporučuje se udobna obuća sa čvrstim đonom, obavezno ½ do 1 broj veća, što deblje čarape, (u slučaju da je obuća po meri, na nizbrdici ćete osetiti neprijatan bol u prstima), rezervne čarape, eventualno flaster za prvu pomoć kod žuljeva
-aktivne sportske majice i veš koji vas neće hladiti ako se oznojite (u slučaju da krenete u pamučnim majicama, ponesite 1-2 rezervne kao i laganiju jaknu otpornu na kisu i vetar.
-Ranac, flašu od 1- 1,5 litar vode (na svakih par km ćete naići na izvor, ili punkt gde se možete osvežiti i dopuniti svoju flašu. Nemojte nositi puno hrane, možda 1-2 sendviča i obavazno nešto slatko (banana, čokoladica, neko suvo voće: grožđe, urme, smokve…), olovka,nožić, lampa, rezervna baterija za mobilni telefon, pištaljka – za slučaj da se izgubite 
-Planinarski štapovi (ili sami pripremite 2 komada od čvrstog drveta, u svakom slučaju oni će vam puno pomoći da rasteretite noge prilikom uspona kao i da prikočite na nizbrdici.
-Fruškogorski maraton je ozbiljan izazov i zahteva pažljiv pristup i odgovorno ponašanje, kako bi se uspešno savladao, bez povreda i problema. Čitavu manifestaciju obezbeđuju volonteri planinarskih društava, kao i Gorska služba spašavanja.
-Više o maraton na internetu www.fruskogorski-maraton.com

Kotizacija po učesniku je 200 din.
Prijave učesnika najkasnije do srede 18.04. Sportskom savezu opštine Sečanj.
Prijava sadrži: ime i prezime, datum rođenja, pol i broj telefona koji će nositi na dan maratona
Polazak iz Sečnja je u subotu 28. 04. 2018. u 10 č.
Start sa Letenke je oko 12 – 13 č.
Polazak sa Letenke u povratku je oko 19 – 20 č.
Za više informacija predsednici klubova i organizacija mogu pozvati vođu puta: Antija Hegediša na 063/594369.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.