Uskršnji koncert u Sutjesci okupio veliki broj posetilaca

1.319

Red pesme, red igre, red aplauze i po koja suza ponosnih roditelja obeležili su još jedan koncert mladih folkloraša iz Sutjeske, Krajišnika i Jarkovca.

Tradicionalni Usrkšnji koncert domaćina iz Sutjeske podsetio je na neka prošla vremena, a selu pružio nekoliko sati uvek dobro došle nostalgije.

Uskršnji koncert je i povod da se meštani organizuju i pokažu svoje talente iz čvrstu ruku koja ih vodi već godinama.

Rezultat – zabava, smeh, radost i ponos. To je ono što budi folkor, pevanje i recitovanje. To je ono što je za sobom ostavio muški hor KUD-a iz Sutjeske, a što je dopunila mlađa grupa folkloraša sa igrama iz Banata. Njihov koreograf Žana Miloš ne radi, a da ne ostavi publiku razgaljenu i željnu za još.

Stariji folkloraši iz Sutjeske su prvo su odigrali „Igre iz Srbije“, a nakon toga „Vlaške igre“.

Ipak, najveće ovacije publike odneo je mlađani Aleksa Rašić,  publici pokazao da Užičko kolo i Rumenka mogu sjajno zvučati na klavijaturama.

Ceo doživljaj upotpunili su i gosti. Sjajni folkloraši iz Krajišnika i Jarkovca.

Članovi KUD-a „Svetozar Šemić“ iz Jarkovca odigrali su „Igre iz Šumadije“ i dve vokalne igre. Koreograf oba KUD-a je Julijana Lapadat Lazić koja godinama podučava mlade folkloru i negovanju narodne tradicije.

Sutječanski Uskršnji koncert ne bi bio tako uspešan da svoj doprinos nisu dali i jedni od najpopularnijih folkloraških sastava u opštini. KUD “Jandrija Tomić Ćić” iz Krajišnika predstavio je publici „Igre iz Vranskog Polja“ i „Igre iz Vranja“. Miroslavka Rodić je još jednom pokazala svoj talenat vođenja folkloraških grupa.

Ana Popi i Dolores Petrović imale su solističke tačke, dok se publici predstavila i uspešna recitatorka iz Sutjeske Leticija Živojin, ovog puta sa pevanjem na rumunskom. Raznolikosti programa doprineo je i gost iz Republike Srpske koji se publici predstavio uz sviranje na fruli.

Ovaj koncert je bio samo još jedan dokaz meštana željnih kulture, igre i pesme, talentovane dece željne da svoje roditelje ostave ponosnim i sve nas da zajedno možemo da im kažemo BRAVO.

J.Č/N.Š

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.