ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „АРСЕНИК И СТАРЕ ЧИПКЕ“

0 957

predstavaАутор: Џозеф Кесерлинг

Режија: Богдан Јанковић и Горан Ибрајтер

Улоге:  Веселинка Плахин, Љиљана Челић, Вук Радошевић, Дарио Пека, Стојан Калапиш, Анамарија Рудан, Оливер Бакић, Срђан Јањић, Анти Киш, Стеван Попара, Ана Ђаковачки, Мата Лалић.

Костимографија: Мирјана Рикало

Сценографија: Мата Лалић и Мирјана Рикало

Светла: Синиша Узелац

Позориште у Јаши Томићу већ увелико корача својом 13 деценијом постојања. И ове године, као и ранијих, буђењем пролећа разоткривају се тешке и масивне завесе јашинског позоришта и шире нов ентузијазам и освежење.

КУД др Борислав Јанкулов и АП Ђорђе Дамјанов Ђекша са пролећним полетом, озарени  првоаприлском шалом желе да позову на самозапитаност, инспиришу и насмеју публику са новом представом „Арсеник и старе чипке“. У питању је најпопуларнија и најизвођенија црнохуморна комедија америчког писца Џозефа Кесерлинга, узбудљива трилерска прича плете се око позоришног критичара Мортимера Брустера у извођењу Вука Радошевића и његове две „дивне“ тетке доброчинитељке, које тумаче Веселинка Плахин и Љиљана Челић, за које се испоставља да убијају људе из племинитих arsenikразлога трујући их купиновим вином. Представу су режирали Богдан Јанковић и Горан Ибрајтер. Овај редитељски дуо већ неколико година улаже и доприноси себе кроз изванредне позоришне изведбе и адаптације у јашинском позоришту.

Комад „Арсеник и старе чипке“ је најпознатији широј публици по класичном филмском остварењу Френка Капре у којем бриљира Кери Грант. Ипак, иако је сам текст написан далеке 1939. године, и данас је веома модеран и живахан. У стварању овог дела, писац се служи водвиљском матрицом и на тај начин вешто уплиће црнохуморне елементе са динамичним ритмом духовитих реплика.

Уколико гледаоци желе да имају одређено предзнање о представи у прилогу је линк рецензије филма.

Уживајте и видимо се на премијери 02. априла 2016. године у Дому културе у Јаши Томићу са почетком од 20 часова.

Драган Радошевић

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.