Premijera predstave ,,Deca u formalinu’’

0 1.575

Omladinci jašinskog amaterskog pozorišta premijerno izveli predstavu “Deca u formalinu”
Deca u formalinu - 15Premijera predstave ,,Deca u formalinu’’, ansambla amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov – Đekša“ održana je sinoć u Domu kulture u Jaša Tomiću. Na improvizovanoj bini u sali koja je u fazi renoviranja, mladi članovi ovog amaterskog ansambla: Dejana Đukić, Nikola Andrijašević, Dimitrije Petrov, Aleksandra Plahin i Vuk Radošević pokazali su svoje glumačko umeće pred prepunom salom.

Interesantna i dinamična radnja u jednom dahu prikazala je kako usamljene i nezadovoljne mlade duše mogu jednim potezom da skliznu u kolotečinu parazitskog života. Korišćenje droge, repovanje, provod i devojke jedini su način življenja osobama kojima sredina nije stavila do znanja da uvek može bolje. Ovi mladi glumci uspešno su to odigrali i publici postavili mnoga pitanja.

Deca u formalinu - 36Reditelj predstave, Bogdan Janković, zadovoljan je onim što su ovi mladi ljudi pokazali, uprkos tome što je mnogima od njih ovo bio prvi nastup na pozorišnoj sceni.

„Kada sam prvi put video ovu glumačku ekipu prošle godine na festivalu FETRA, znao sam da će oni biti idealni za izvedbu ovog komada. Ja sam kao reditelj veoma zadovoljan, budući da je većina njih ovo imala kao prvo glumačko iskustvo. Ova premijera je kruna našeg rada, ali upravo i njihove želje da nešto nauče i pokažu svoje umeće“, rekao je reditelj Bogdan Janković.

On je još rekao da je predstava isečak naše stvarnosti, da postoji mnogo potresnih stvari kojima se mi smejemo, ali da je to jednostavno milje našeg društva.

„Nadam se da će publika shvatiti i osetiti da smo i mi kao društvo zarobljeni u tom formalinu iz kojeg ne možemo da odrastemo, stoga je važnost ovog dela utoliko veća, što je prepoznala i spisateljica Maja Pelević, koja nam je poklonila autorska prava za ovu izvedbu koja su inače veoma skupa“, naveo je Janković.

Deca u formalinu - 25Glumica Dejana Đukić, koja je u predstavi prikazala lik naizgled naivne ali veoma borbene Mie, rekla je za jasatomic.org da je ova predstava jasna slika našeg društva i da se mnogi mladi mogu pronaći u njoj, ali i da mogu videti šta bi trebalo da izbegavaju.

Ona još smatra da je ovo idealna šansa da se afirmiše amaterizam u glumi, koji podjednako može biti aktuelan i zanimljiv, pogotovu među mladim ljudima.

Ova premijera predstavlja samo početak priče ovog mladog ansambla. Njima predstoje gostovanja po opštini i regionu, ali mnoga takmičenja. Pored mogućeg odlaska u Sloveniju na međunarodno takmičenje, premijeri je prisustvovao i selektor u okviru Opštinske smotre, gde se očekuje dalji plasman na Zonsku smotru u Novom Bečeju.

Tekst: Nataša Šaru

Deca u formalinu - 08 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana