Privremeno otvoren prelaz Jaša Tomić – Fenj

0 692

U Jaši Tomić je tokom uskršnjih praznika otvoren granični prelaz sa Rumunijom. Rampa je podignuta juče, u petak, 6. aprila 2012. godine i tako će biti do ponedeljka, 23. aprila 2012.
Zbog blizine naseljenih mesta sa obe strane granice beleži se veliki broj prelazaka, a ponajviše oko praznika kada Rumuni dolaze u Srbiju, kako bi se snabdevali životnim namirnicama po mnogo nižim cenama. Putuju i naši za Rumuniju, pretežno u Temišvar gde ima robe koja je jeftinija nego kod nas. U velikim tržnim centrima u Temišvaru može se pronaći kvalitetna i brendirana sportska oprema primamljivo jeftinija.

Ovaj granični prelaz i dalje ima status privremenog i za sada se otvara samo tokom većih praznika, dogovorom rumunske i srpske strane a uskoro je planirana prekategorizacije ovog graničnog prelaza u međunarodni, za šta je saglasnost dala i Vlada Srbije.

Prvog dana otvaranja graničnog prelaza Predrag Milošević – Karasi, predsednik opštine Sečanj obišao je granični prelaz i graničnu policiju a sledeće nedelje putuje za Temišvar gde će razgovarati o prekategorizaciji. Kako smo nezvanično saznali postoje velike šanse da predsednik Milošević u Temišvaru postigne dogovor o stalnom otvaranju graničnog prelaza već od maja ili juna ove godine.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana