Proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Sečanj

0 909

Nevreme koje je pogodilo područje opštine Sečanj 13. jula, praćeno olujnim vetrom, obilnim padavinama i nezapamćenim gradom, nanelo je veliku štetu poljoprivrednim usevima. U cilju adekvatnog reagovanja na ovu situaciju, predsednik opštine, Nebojša Meljanac, sazvao je vanrednu sednicu Štaba za vanredne situacije.
Na sednici, koja je održana pod hitno, članovi štaba su jednoglasno doneli odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji opštine Sečanj. Ova odluka ima za cilj omogućiti brzo i efikasno delovanje u saniranju posledica nevremena.


Odluka o proglašenju vanredne situacije već je prosleđena svim nadležnim institucijama, a u toku je izrada izveštaja o nastaloj šteti prouzrokovanoj nepovoljnim vremenskim uslovima. Za procenu štete na poljoprivrednim usevima formirana je komisija koja će pravilno proceniti obim i razmeru problema.
„Ova situacija zahteva brzu i koordinisanu akciju kako bi se poljoprivrednicima pružila adekvatna pomoć i podrška. Imajući u vidu da naš budžet nije dovoljan za sanaciju štete, obratili smo se Vladi republike Srbije i Ministarstvu poljoprivrede i apelovali da se što pre obezbede potrebna sredstva za obnovu i oporavak poljoprivrednika. “ – izjavio je Meljanac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana