Nevreme ostavilo pustoš u Sečnju

0 1.972

U petak je nevreme, praćeno jakim vetrom i obilnim padavinama, ostavilo je za sobom razoran trag na području Sečnja.
Gotovo da nema objekta koji nije pretrpeo štetu, sa oštećenjima na gotovo svakom krovu, nedostajući veliki delovi pokrova. Polomljene grane i oborena stabla vidljivi su na svakom koraku, a na gotovo svakom krovu može se uočiti nekoliko majstora u naporima da saniraju posledice ovog neočekivanog udara prirode.


Javne institucije takođe nisu ostale pošteđene ovog naleta nevremena. Oštećeni su krovovi osnovne škole, vrtića i doma zdravlja. Ulice su preplavljene oborenim drvećem i lomljenim granama, a stradao je i semafor na centru mesta, koji je doslovno razbijen. Nažalost, nevreme je napravilo i emotivnu štetu, srušivši više od dvadeset spomenika na sečanjskom groblju.


Od ranog jutra, predsednik opštine Sečanj, Nebojša Meljanac, je bio na terenu je i obilazio građane kako bi pružio pomoć i podršku u ovim teškim trenucima. Iako je još uvek teško sagledati potpunu razmeru katastrofe, Meljanac ističe da je materijalna šteta izuzetno velika. Električna mreža pretrpela je ozbiljne prekide, ali se vodosnabdevanje uspostavilo zahvaljujući naporima radnika elektrodistribucije i komunalnog preduzeća.


“Još uvek pokušavamo da saznamo razmeru ove katastrofe izazvane olujnim vetrom i jakom kišom. Veliki su problem i prekidi na električnoj mreži. Vodosnabdevanje u Sečnju je uspostavljeno zahvaljujući naporima radnika elektrodistribucije i komunalnog preduzeća. Očekujemo da se svakog momenta uključi i struja u Boki, radnici elektrodistribucije rade na tome neprestano. U toku je rasčišćavanje terena i priprema plana za sanaciju štete”, izjavio je Meljanac.
Situacija i šteta su i dalje u fazi procene, a lokalna samouprava radi na sanaciji posledica nevremena.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana