Prokopali tunel do banke, ispraznili 100 sefova

0 376

BUENOS AJRES – Pljačkaši su tokom novogodišnjih praznika prethodno prokopanim tunelom ušli u trezor banke u Buenos Ajresu i ispraznili više od 100 sefova, saopštila je argentinska policija.
Krađa je primećena tek kada se osoblje vratilo na posao nakon praznika, prenosi Bi-Bi-Si. Policija veruje da je pljačkašima bilo potrebno oko šest meseci da prokopaju tunel dug 30 metara, koji je bio opremljen ventilacijom i osvetljenjem.

Alarmni sistem se nekoliko puta oglasio tokom noći, ali policija, videvši da su vrata banke zatvorena, nije preduzela nikakvu dalju akciju.

- Prodaja jagoda -

Zvaničnici banke nisu želeli da navedu iznos ukradenog plena zbog poverljive prirode sadržaja sefova.

Nekoliko stotina nezadovoljnih klijenata okupilo se ispred podružnice državne banke Provincija u četvrti Belgrano, u argentinskoj prestonici, zahtevajući svoju ušteđevinu i tražeći pravo da provere da li su njihovi sefovi obijeni.

U saopštenju policije se navodi da su lopovi još u julu prošle godine zakupili zgradu u blizini banke i prokopali tunel tačno do trezora.

Nakon finansijske krize 2001. godine, u kojoj je veliki broj ljudi izgubilo deo novca na bankovnim računima, mnogi Argentinci počeli su da svoju ušteđevinu čuvaju u sefovima.

Autor: Agencija Tanjug
Glas javnosti

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana