Promocija fudbala kroz igru i druženje

1.941

Na jučerašnjem dečjem fudbalskom turniru održanom u Jaša Tomiću učestvovale dve ekipe Radničkog 1911 iz Jaša Tomića (petlići i pioniri), istoimena ekipe iz Konaka i Sloge iz Jarkovca. Radnički 1911 je najuspešnija ekipa turnira pobedivši Konak rezultatom 12:4 u kategoriji petlića a u kategorji pionira Slogu 9:2.

Cilj organizovanja ovakvih mini turnira nisu rezultati sa utakmica nego afirmacija fudbala i sporta, masovnost i druženje dece. To su i jedinstvene prilike da deca mlađih kategorija igraju, i odmeravaju snage sa svojim vršnjacima iz susednih sela.

Podrškom uprave kluba FK “Radnički 1911”, pomoći rodiitelja i velikom zalaganju Sebastijanov Lukača, trenera mlađih kategorija uspešno se afirmiše fudbal u Jaša Tomiću. Pored seniorske ekipe, redovno treniraju petlići a već par godina aktivno se takmiče pioniri u A grupi Područne lige Zrenjanin.

Sve je više podrške i pomoći u promociji fudbala u Jaša Tomiću i od strane meštana. Svojim prilozima održavanje ovog turnira pomogli su Vukašin Baćina, Zoran Šašaroga i Đorđe Guran, vlasnici poljoprivrednih gazdinstva.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.