Promocije knjiga u Sečnju

473

U sklopu programa tradicionalne manifestacije „Mitrovdanski susreti“ koja se prošlog vikenda održala u Sečnju bile su uvrštene i dve promocije knjiga.

- Prodaja jagoda -

U petak je održana promocija knjige „TAMIŠ I POTAMIŠJE“ Milovana Ćurčića i Nikole Lazića.

U knjizi, uz mnoštvo fotografija govori se o naseljima kroz koja teče reka Tamiš od njenog izvora u Rumuniji pa sve do ušća u Dunav, kao i o znamenitim ljudima tih sredina.

Prisutnima se na početku promocije obratio predsednik Skupšine opštine Sečanj Arsen Plahin a o knjizi su govorili autori Milovan Ćurčić i Nikola Lazić, kao i recenzent Đurica Šipoš.

U subotu je održana promocija monografije „Podmorničarstvo Jugoslavije“ kao i izložba fotografija iz života podmorničara povodom 90. godišnjice od osnivanja Podmorničke flotile.

Monografiju „Podmorničarstvo Jugoslavije“ zajednički kao izdavači potpisuju društva podmorničara iz Beograda, Ljubljane i Pule. Monografija je rezultat trogodišnjeg rada koju su pisali eminentna imena podmorničari i iz sva tri udruženja. Knjiga koja je napisana nije samo uspomena i sjećanje, spomenik podmorničarstvu već je posvećena svima onima koji su svojim radom tokom 77. godina podmorničarstva omogućili da podmornice sigurno plove morskim dubinama Jadrana, a to su i radnici Arsenala, pituri, motoristi, finomehaničari i ostala zanimanja.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.