Prvi javni radovi u Busenju

2.732

Treću godinu za redom, a četvrti put Inicijativa za ruralni razvoj sprovodi Javne radove, ovoga puta na teritoriji Busenja, malog sela koje pripada mesnoj zajednici Jaša Tomić.

Ovim javnim radom biće obuhvaćeno sređivanje, košenje i čišćenje javnih površina. Radnici će kositi travu i uklanjati ambroziju kako na javnim površinama, prilazima selu, letnjim putevima, tako i ispred napuštenih kuća koje se nalaze u samom selu i ruže njegov izgled.

Na ulazu u selo nalazi se katoličko groblje, u dobrom stanju, i jevrejsko groblje koje je gotovo celo zaraslo u šipražje, tako da će i te površine biti obuhvaćene javnim radovima. Radovi su finansirani od strane Evropske unije kao pomoć teže zapošljivim grupama u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje, a trajaće 4 meseca. Dodatne troškove, kao što su provizije banci i održavanje računa, troškove računovodstva itd. finansira opština Sečanj.

-„Busenje je mesto većinskim mađarskim stanovništvom, posvećenom poljoprivredi i u njemu do sada nikada nisu sprovođeni javni radovi te se radujemo što ćemo ulepšati okolinu našim komšijama busenjcima“ kaže Mirjana Rikalo (IIRC) iz Jaše Tomić.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.