PRVI MIHOLJSKI SUSRETI OPŠTINE SEČANJ

0 874

Uprkos lošim vremenskim uslovima održana je prva manifestacija „Miholjski susreti sela“ u Sečnju 05.11.2021.godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Turističke organizacije opštine Sečanj uz podršku lokalne samouprave i Obrazovno – kulturnog centra Sečanj.
„Opština Sečanj je šarolik kraj, mesto života naroda različitih kultura, običaja, tradicije, jezika i mentaliteta. Svi mi zajedno živimo, radimo, družimo se i upravo kroz održavanje jedne ovakve manifestacije želimo da obogatimo društvni život i prikažemo naše vrednosti kroz prezentaciju kulturnog nasleđa, umetnosti i domaće radinosti.“ – Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije.
„Naš zajednički cilj treba da bude osnaživanje i unapređenje sela, mali doprinos svih nas može da učini mnogo da vratimo selu stari sjaj i da nastavimo ono što su naši nekad davno započeli.“ – predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.
Sela opštine Sečanj su se ujedinila i na ovoj manifestaciji prikazali ono najlepše i najvrednije.
Posetioci su imali priliku da prisustvuju kulturno – umetničkom programu. Predstavili su se folklorni ansambli sa igrama iz Pirota, Šumadije i šopskim igrama. Održan je mini sajam stvaralaštva vrednih žena iz udruženja i lokalnih proizvođača uz nezaobilaznu degustaciju domaćih specijaliteta. Na trpezi su se našle pite, štrudle, starinski domaći kolači, uz obilje zimnice i voća. Upriličena je izložba umetničkih radova sa već tradicionalne likovne kolonije „Gest“ Sečanj, takođe posetioci su imali priliku da vide izložbu preko 60 fotografija sa Foto safarija Jaša Tomić 2021, manifestacije koja okuplja preko sto fotografa iz zemlje i inostranstva.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.