Putevi prohodni, ali…

0 676

Proglašeno vanredno stanje u opštini Sečanj
Zbog vremenskih neprilika izazvanih snegom i hladnoćom, a po naredbi Republičkog štaba o proglašenju vanredene situacije u Srbiji, Pokrajinski štab za vanredne situacije u Vojvodini je u stalnom zasedanju i redovnoj komunikaciji sa opštinskim, okružnim i Republičkim štabom za vanredne situacije.

Na sednici, kojom je predsedavala Ana Tomanova Makanova – komandant Pokrajinskog štaba, zaključeno je da štabovi u opštinama koje su posebno ugrožene snegom i hladnoćom, treba da budu u stalnom zasedanju i na osnovu aktuelne situacije na terenu dostavljaju podatke o potrebnoj mehanizaciji, gorivu i drugoj opremi, kako bi se na vreme pružila neophodna pomoć ljudima u nevolji.

Načelnika Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Đorđe Babić upoznao je članove Štaba sa aktuelnom situacijom u Vojvodini. Vanredno stanje proglašeno je u dve opštine u Vojvodini: Bečeju i Sečnju i, prema izveštajima opštinskih štabova tih lokalnih samouprava, putevi se u njima čiste, a gorivo koje im nedostaje i zbog čega je i proglašeno vanredno stanje – biće obezbeđeno.

Inače, na relaciji puta Jaša Tomić – Sečanj na kolovozu ima snega i do 10 santimetara te je saobraćaj usporen. Put je prohodan, ali je vožnja je zbog leda i snega otežana pogotovo zbog novih padavina koje su bile tokom noći. Čine se maksimalni napori u čišćenju puta a savetujemo da bez preke potrebe ne krećete na put.

Stanje puteva u Jaši Tomić je u sličnoj situaciji. Maksimalne napore čine radnici zemljoradničke zadruge Modoš i poljoprivredno preduzeće Ratar koji svojom mehanizacijom čiste puteve a posebno delove puta i parking prostore kod bolnice i zdravstvene stanice.

Danas je u mesnoj zajednici za rad na čišćenju snega prijavljeno dvadesetak meštana i trenutno čiste centar, pijacu i trotoar kod zdravstvene stanice.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana