Sa sto godina odbijena za dom starih jer je suviše zdrava

0 718

Ana Ludval, penzionerka iz Švedske koja u subotu puni 101 godinu, nije primljena u dom penzionera, pošto je ocenjeno da je njeno zdravstveno stanje suviše dobro, da bi dobila mesto u takvoj vrsti institucije
„Ne možemo da verujemo da ima 101 godinu“, rekla je agenciji Frans pres ćerka stogodišnjakinje, Gidrin Ek i dodala da su mentalne mogućnosti njene majke iste kao kada je bila mlada. Ona je kazala da je Ana Ludval tražila mesto u domu penzionera pošto se ne oseća dovoljno sigurno, kao i da ima problema sa vidom i sa hodanjem.

Pošto je prošlog proleća pala, Ludval je u bolnici provela gotovo mesec dana, a nakon toga je odlučila da zatraži mesto u domu penzionera. Konstatovano je međutim, da je u suviše dobrom zdravstvenom stanju da bi svoje mesto dobila u domu i ponuđeno joj je nekoliko sati pomoći u kući, koju za starije osobe organizuje njena opština Jokmuk u severo-istočnom delu Švedske.

„Pomoć u kući joj neće dati osećanje sigurnosti“, rekla je Gidrin Ek. Ona je naglasila da ni ona, sa svoje 73 godine, nije „baš mlada“, te da joj nije jednostavno da svoju majku posećjuje četiri puta dnevno, kao što je do sada činila. „Sada ćemo se koncentrisati na proslavu njenog rođendana“, rekla je ona i dodala da nikada nece napustiti svoju majku.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana