Sastanak Fokus grupe na temu lokalnih politika socijalne zaštite i inkluzije Roma i Romkinja

0 583

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u sklopu realizacije projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“, koji finansira Evropska unija organizuju sastanke Fokus grupa na temu lokalnih politika socijalne zaštite i inkluzije Roma i Romkinja. Jedan od tih sastanaka održan je i u opštini Sečanj 8. i 9. februara 2024. godine.


Realizacijom ovog projekta biće stvoreni uslovi za unapređenje kvaliteta i obima usluga socijalne zaštite i podsticanje inkluzije ugroženih i marginalizovanih grupa, posebno romske populacije na lokalnom nivou, što će doprineti poboljšanju efikasnosti politika socijalnog uključivanja kako bi se podstakle jednake mogućnosti i aktivno učešće žena i muškaraca.


-“Juče i danas predstavnici SKGO-a posetili si našu opštinu. Na konferenciji je osnovana radna grupa za izradu Lokalnog akcionog plana za Rome, formiran je i mobilni tim za Rome. Prisutnim članovima Predstavljena je metodologija za izradu LAP-a. Paket podrške našoj opštini podrazumeva izradu planskih dokumenata i inplementaciju istih.”, izjavila je Katica Nikolić koordinatorka za romska pitanja.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.