Sečanj: U duhu tradicije

801

Završnica sečanjskih Mitrovdanskih susreta održavanjem kulturno-umetničkog programa prevazišla je sva očekivanja organizatora. Koncert održan u subotu u prepunoj sali  Doma kulture u Sečnju je za pamćenje.

Goste i sve prisutne su pozdravili Predrag Rađenović, Branislava Rudan i protonamesnik Ivan Mučalov.  Nakon toga,  ređaju se izvođači koji svojim izvođenjem podižu publiku na noge. Veliki aplauzi i gromoglasne ovacije samo su dokaz zadovoljne publike.

Koncert je počeo himnom u izvođenju hora „Sveti Serafim Sarovski“ iz Zrenjanina, pa najmlađi članovi KUD-a „Vlado Tomanović“ iz Sečnja a u nastavku Gradsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće i recitacije Tamare Aćimović i Danila Slijepčevića. Učenici trećeg razreda osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Sečnja su oduševili publiku a folklorni ansambl „Splet“ iz Novog Sada su definitivno podigli publiku na noge. Kada se očekivalo da je najbolje već viđeno u sali veliko iznenađenje je priredila pevačka grupa KUD-a „Vlado Tomanović“ iz Sečnja i svojim izvođenjem, baš u duhu tradicije, oduševila publiku. Božidar Glogovac je svojim pesmama zadivio publiku a istim oduševljenjem je ostala i izvođenjem novih spletova kulturno umetničkih društava iz Sečnja, Bileće i Novog Sada.

Hor „Sveti Serafim Sarovski“ svojim izvođenjem završava koncert koji svojim programom opravdava naziv „U duhu tradicije“.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.