Srednjoškolci obeležili dan škole

1.013

Učenici Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Sečanja 8. novembra umesto nastave imali su organizovane sportske aktivnosti i kviz znanja. Na ovaj način obeležen je dan škole.

Dan je otvoren kvizom u kom je učestvovalo deset ekipa. Svako odeljenje odabralo je svoje predstavnike. Nakon žreba odlučeno je kojim će se redom ekipe susretati u polufinalu. Nakon tri polufinala, u finalu su se sastali timovi IV4, II 4 i IV 2.

Najuspešniji su bili predstavnici odeljenja IV4. Pobednici su nagrađeni za znanje koje su pokazali. Pitanja su bila tako koncipirana da svi učenici na njih mogu da odgovore bez obzira na razred koji pohađaju.  Najzaslužniji za realizaciju kviza su direktorka Zorica Novaković i profesor matematike Vladan Jokanović. O regularnosti je vodila računa komisija koju su činili profesori.

Nakon kviza održan je kros. Učesnici su posle trčanja imali mogućnost da biraju da li će igrati odbojku, basket, mali fudbal,stoni tenis ili će navijati za svoje drugare. U sali za fizičko odigrana je odbojkaška utakmica u kojoj su snage odmerile kombinovane ekipe. Po završetku tog susreta basket je bio u centru pažnje. Fudbalski turnir zbog vremenskih uslova nije odigran do kraja, ali u narednim danima i to će biti rešeno. Oni koji preferiraju stoni tenis u holu škole mogli su da se oprobaju u ovoj disciplini.

Za svakog po nešto, to su reči kojima bi se mogao opisati koncept ovogodišnjeg obeležavanja dana škole. Učenici su bili zadovoljni, a profesori su se potrudili da osmisle ovaj dan tako da bude zanimljiv i neuobičajen.

J.Č.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.