„Mitrovdanski susreti“ i ove godine sa bogatim programom

1.220

Mitrovdan je nepokretni verski praznik koji je u našem narodu jedna od češćih slava. Svakog  8. novembra stanovnici Sečnja ga proslavljaju kao seosku slavu i svake godine organizuje se niz aktivnosti kojima se ovaj dan veliča.

Ove godine, manifestacija „Mitrovdanski susreti“ će trajati od 8 do 11. novembra uz bogat i raznovrsan kulturno – umetnički program u organizaciji Obrazovno – kulturnog centra Sečanj.

Prvi dan ovog praznika obeležiće liturgija u Hramu Svetog Dimitrija sa početkom u 9 časova. Tom prilikom đakon Zoran Milinković, veroučitelj u Srednjoj školi „Vuk Karadžić“, biće rukopoložen u čin sveštenika. Liturgiju će služiti vladika srednjobanatski preosvećeni Nikanor.

Najavljene su promocije knjiga dvojice autora koje će biti održane u Domu kulture. Slobodan Mandić govoriće o svojoj knjizi „Očev novi mandat“ u četvrtak u 18 časova.

Nedeljko S. Popara predstaviće delo „Preci potomcima“ 11. novembra sa početkom u 18 časova.

Pozorišni klub „Gest“ Sečanj u četvrtak u 20 časova će izvesti predstavu „Ko je ko“ , a  petak je rezervisan za komediju „Gospodin poslanik“. U glavnim ulogama su:  Marko Živić, Katarina Marković, Staša Radulović, Bojana Grabovac i Saša Joksimov. Ulaz je slobodan.

Meštani će u četvrtak i petak od 22:30h moći u diskoteci da uživaju u zabavnom programu dua Mikan i Magdalena.

Kultura i tradicija imaju značajnu ulogu za društvo, te se ne smeju zanemariti. Iz tog razloga, predstavnici Skupštine udruženja „Zavičajni klub Sečanjaca – Sečanj“ sastaće se 11. novembra u većnici Skupštine Opštine Sečanj u 16h.

U Domu kulture istog dana od 20 časova održaće se kulturno umetnički program „U duhu tradicije“.

Nedavno je obeleženo pola godine od smrti Predraga Miloševiča Karasija te će biti postavljena izložba fotografija u njegovu čast pod nazivom „Prijatelj“. Ova postavka će zvanično biti otvorena za posetioce u Domu kulture u subotu od 19:30h.

Organizatori pozivaju sve stanovnike opštine da uveličaju „Mitrovdanske susrete“.

Ove godine uloženo je mnogo truda u organizaciju. Program je veoma bogat i raznolik tako da se očekuje mnogo posetilaca koji će u ovih nekoliko dana imati mogućnost da uživaju u kulturnim sadržajima.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.