ZASEDAO JE OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Spremni za zimska iskušenja

1.039

Svi delovi sistema za reagovanje u vanrednim situacijama na području Srednjobanatskog upravnog okruga spremni su za zadatke koji ih očekuju tokom predstojeće zime – konstatovano je na sednici Okružnog štaba za vanredne situcije, održanoj danas, a predsedavala je načelnica Okruga Snežana Vučurević.

Goran Marjanović, načelnik Sektora za vanredne situacije, izvestio je o spremnosti opšinskih štabova za rad u zimskim uslovima, kako kada je reč o održavanju puteva, tako i o zadacima zdravstvenih i veterinarskih ustanova i svih ostalih činlaca sistema.

Predstavnici grada Zrenjanina i opština Novi Bečej, Sečanj i Žitište izvestili su o pripremama u svojim opštinama, dok je iz Nove Crnje stigao prispeo pismeni izveštaj.

Mr Igor Virijević, načelnik inspekcijskih službi i Komunalne policije grada Zrenjanina, obavestio je Štab da su mehanizacija i metarijal potrebni za održavanje oko 200 kilometara puteva i ulica u gradu spremni. Izvođač radova biće poznat za petnaestak dana, po okočanju postupka javne nabavke. On je podsetio je da održavanje regionalnih puteva u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ i firmi koje ovo preduzeće angažuje.

Nešto više problema ima u Sečnju, gde Zdravsteni centar nema vozilo za prevoz ležećih bolesnika, što je za sada rešeno uz ispomoć medicinara iz Žitišta. Putari koji državaju puteve prem Zrenjaninu, Vršcu i Pančevu popunili su zalihe soli i rizle, a proverena je i mehanizacija.

Sastanak je zaključila načelnica Okruga rečima „Iznenadimo mi zimu, a ne ona nas!“

M.S.- List Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.