SŠ „Vuk Karadžić„ upisuje novi obrazovni profil – Mehaničar motornih vozila

0 1.170

SŠ „Vuk Karadžić„ iz Sečnja, dobila je rešenje o verifikaciji novog obrazovnog profila Mehaničar motornih vozila u području rada Mašinstvo i obrada metala i mogućnost upisa jednog odeljenja već od 01.09.2022. godine.
Obrazovni profil mehaničar motornih vozila razvijen je u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji“. Uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, projekat sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Stoga je najbliži tzv. dualnom obrazovanju, što znači mnogo više prakse, a manje opšteobrazovnih i teorijskih predmeta.
Po zavšetku školovanja, mehaničar motornih vozila će biti obučen da:
• Dijagnosticira i otklanja neispravnosti na motornom vozilu mehaničkim putem
• Dijagnosticira i otklanja neispravnosti na motornom vozilu uz pomoć dijagnostičkog uređaja
• Servisira vozila u ekspolataciji
• Vrši kontrolu ispravnosti motornih vozila

Osim znanja i veština koje im povećavaju šanse da se zaposle nakon školovanja, učenici kroz obavezan predmet preduzetništvo stiču znanja i veštine za pokretanje sopstvenog biznisa. U školi će im biti omogućeno u okviru stručnih predmeta da prođu deo obuke za polaganje teorijskog ispita iz oblasti saobraćaja.
Za detaljnije informacije pogledajte promo video, posetite sajt škole ili dođite u školu svakog dana su tu za vas od 8 do 14 sati.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana