Sudija nesebičan u deljenju kartona svih boja

0 1.166

FK „Radnički″ Sutjeska – FK „Vojvodina“ Perlez 1:2 (0:0)
Radnicki-Perlez-022U subotu, 12. oktobra 2013. godine u na stadionu „Tjentište“ odigrana prvenstvena utakmica PFL lige FSG Zrenjanin između ekipe Radničkog i gostujuće ekipe Vojvodine iz Perleza.

FK „Radnički″
Stamenković Mirko, Boljanović Veljko, Krnetić Aleksandar, Vukoje Petar, Skoko Vladimir, Ognjenović Strahinja, Kolundžić Ivan, Lukić Veljko, Drobnjak Dane, Glušica Nemanja i Dubljević Šćepan.
Na klupi:Govedarica Mirko, Škrbić Nikola, Miloš Mihael, Kurunci Mihaj, Kondan Kristijan, Kutlača Đorđe i Žeželj Dragan.

FK „Vojvodina“
Rađenović Gojko, Erceg Stefan, Kaladžija Vladimir, Žmirić Željko, Stanojević Nikola, Ješić Zoran, Srdanov Igor, Grabundžija Dejan, Dubak Marko, Malbaški Marko i Zakić Srđan.
Na klupi: Miškov Marko, Milovac Marko, Đorđević Dejan, Rudić Boriša, Brajkov Dejan i Milovac Dejan.

Delegat FSV: Miodrag Šipka iz Kikinde
Glavni sudija: Jerinkić Branislav iz Kikinde
Prvi pomoćnik: Matić Bojan iz Novog Bečeja
Drugi pomoćnik: Nikolić Marko iz Novog Bečeja

Radnicki-Perlez-026Derbi kao i svaki drugi gde se obično i očekuje teška i neizvesna utakmica, jakih pritisaka na igrače i previše nervoze. Takva je utakmica i odigrana u Sutjesci, ali su dobrim delom za takvo stanje zaslužne i sudije, pa i sam delegat.

Prvo poluvreme počinje pritiscima i inicijativom domaćih igrača, no vrlo dobro odolevaju gosti. Ekipa Radničkog propušta nekoliko dobrih šansi i na tome ostaje do kraja prvog dele utakmice. Prvo dešavanje i potencijalna kapisla je verbalni konflikt delegata i trenera Radničkog Gajevića kada delegat kritikuje pomoćnika sudije Bojana Matića sa rečima „Keca ću ti dati zašto nisi signalizirao sudiji protest Gajevića upućenom meni“. Tada prilazi glavni sudija Jerinkić i trenera Gajevića udaljuje sa klupe. Ta situacija je od strane igrača a posebno publike i navijača propraćena ogorčeno sa mnoštvom negodovanja.

Radnicki-Perlez-020Drugo poluvreme je priča za sebe. Sve žešći napadi domaćih igrača u želji za pobedom a ni gosti nisu došle da izgube stvaraju izuzetno napetu atmosferu na terenu. Igra se žustrije sa mnoštvom prekršaja i prekida gde je u nekim situacijama i sudija donosio sumnjive odluke. To doliva ulje na vatru kod publike koja se prenosi na igrače. Domaćinima u 64. minutu uspeva da povedu golom Ognjenović Strahinje, ali samo na kratko. Već u 70. minutu gol za Vojvodinu postiže Dubak Marko a u 72. iz penala gol postiže Malbaški Marko. Sve su to nekako prihvatili domaći igrači ne prestajući sa napadima, ali posle sudijske odluke o dosuđenom penalu za domaću ekipu nastaje eksplozija neodobravanja a pogotovo kada Radnički promašuje penal. Igrači Radničkog su smatrali da je sudija pogrešio a da je u dva navrata pre toga propustio da dosudi penale kada to zaista jesu i bili. Stanje na terenu neizdrživo a sudija delenjem žutih u crvenih kartona još više podiže tenziju kod domaćih igrača i navijača. Od 53. minuta kada je Stamenkoviću iz Radničkog i Brajkovu iz Vojvodine podelio žute kartone zbog nesportskog ponašanja, pa sve do kraja kada je podelio pet crvenih i pet žutih kartona. Na sreću, utakmica je završena regularno sa šest minuta produžetka.

Na žalost, završetkom utakmice nije i kraj, jer će delegat posebnim izveštajem obrazložiti kompletnu situaciju gde će verovatno osuditi organizatore meča kao i klub Radnički a da na to ljudi iz uprave kluba ne mogu da utiču.

Radnicki-Perlez-005 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana