SUDIJE IZ KIKINDE POBEDILE RADNIČKI 1911

0 1.118

-Područna fudbalska liga Zrenjanin-

Radnicki-Zadrugar-001Nema ništa gore za jednog izveštača nego da izveštaj sa utakmice počne pričom o sudijama i njihovim greškama. Tako i mi moramo od toga da pođemo, ne zbog toga što to hoćemo, već zbog toga što dešavanja na terenu u meču Radnički 1911 – Zadrugar to nalažu. Centralne ličnosti u ovom susretu nisu bili fudbaleri, već sudije Jerinkić i Poček koji su se svojski potrudili da utakmicu dovedu do ivice incidenta. To saznanje dobija još više na težini ako se zna da je ekipa Radničkog 1911 na listi Fer pleja PFL Zrenjanin među tri najdisciplinovanije ekipe, a da navijači plavo-belih slove za jedne od najboljih navijača koji nisu skloni incidentima i fudbalskim skandalima. Nije prvi put da Radnički 1911 gubi sva tri boda na svom terenu, ali jeste prvi put da su gledaoci, čak i oni koji nisu iz Jaše Tomića i koji ne navijaju za Radnički, bili izbezumljeni od besa prema sudijama i njihovim odlukama. Takvo ponašanje sudija iz Kikinde je slika i prilika, u malom o stanju u našem fudbalu uopšte. Kada je to tako onda ne treba da čudi zašto nema publike na terenima, zašto je fudbal postao sport o kojem se govori u najpodrugljivijem smislu, zašto u fudbalu opstaju dužničko-poverilački odnosi. Mi dodajemo, sramota!

Radnicki-Zadrugar-005Da situacija neće biti sjajna na meču između Radničkog 1911 i Zadrugara dalo se naslutiti u prvim minutima meča kada je sudija Jerinkić, selektivnom primenom Pravila igre jasno stavio do znanja svim prisutnima zašto je došao. Već u prvih deset minuta sudija je prospustio da u tri navrata sankcioniše prekršaje od strane gostujućeg tima. No, tada su igrači još bili skoncentirsani na tok meča pa nisu dali da ih sudijine odluke izbace iz ravnoteže. U prvom delu igre gostujući tim je prospustio dve stopostotne prilike. Radi se o situacijama iz 17. i 27. minuta meča kada su gostujući igrači imali izgledne prilike za postizanje pogotka. U 17. minutu pogodak je sprečio odlični vratar domaćeg tima Savkov, dok je u 27. minutu krajnje neprecizan bio gostujući igrač Kravarušić koji je promašio prazan okvir vrata. S druge strane i Radnički je imao svoje šanse. Najbolje prilike su imali Džakula u 7. minutu kada je glavom pogodio prečku, iako su skoro svi na stadionu videli loptu u mreži. Seriji promašaja domaćeg tima u prvom delu igre pridružio se i napadač domaćih Ferenček koji je u 12. i 22. minutu imao idealne prilike da zatrese mrežu gostujućeg tima. Iz tih situacija je bilo teže promašiti, nego postići pogodak. Ovde svakako treba dodati i situaciju iz 29. minuta utakmice kada je domaći napadač Pejin izašao sam ispred vratara, ali je traljavo šutirao pa je lopta otišla pored vrata. Na kraju posle svega viđenog na odmor se otišlo bez pogodaka.

Radnicki-Zadrugar-107U drugom delu igre oba tima su ušla mirnije. Nije bilo tako izrazitih prilika. Gostujući tim se povukao i iz kontranapada je tražio svoju šansu. Sredina terena je prepuštena domaćim igračima. Međutim, u tom delu igre na scenu su stupile sudije. Prva sporna situacija je zabeležena u 77. minutu utakmice kada je u jeku napada i izrazite inicijative domaćeg tima, napadač domaćih Pejin izašao sam ispred vratara gostiju Lučića. Ceo stadion je skočio na noge očekujući pogodak, ali je tada usledila skandalozna odluka pomoćnog sudije Počeka koji je samo iz sebi znanih razloga signalizirao ofsajd. Ofsjada nije bilo! Ta odluka je izazvala salvu nezadovoljstva na stadionu. Ta odluka je zapravo bila inicijalna kapisla za sve ono što će se kasnij događati. Strasti na stadionu su počele da se usijavaju. Odmah zatim, u 78. minutu utakmice gostujući tim je iskoristio brzinu svog napadača Furtule koji je pobegao domaćim odbranbenim igračima i smestio loptu i za nemoćnog Savkova. Na semaforu je stajalo 1:0 za goste. Domaći igrači posle primljenog pogotka nisu stali, krenuli su na sve ili ništa. Ređao se napada za napadom, dok se gostujući tim grčevito branio. Onda je uledio 83. minut utakmice kada je sudija posle međusobnog guranja i povlačenja procenio da je domaći igrač Pijtelović Dragan načinio prekršaj za opomenu. S obzirom da je ovaj igrač već imao jednu opomenu, druga je značila isključenje. Neka bude dopušteno vašim izveštačima da kažu da prekršaj koji je načinio igrač domaćeg tima nije bio za opomenu već da je sudija čekao priliku da tom igraču da drugi žuti karton. Zašto je to tako je pitanje za sudiju. Nakon tog isključenja domaćeg igrača na stadionu zavladao pravi haos. Predstavnici domaćeg tima krajnjim naporom su smirivali ogorčene navijače. Kao kruna svega bila su dešavanja u 85. minutu utakmice kada je sudija ispravno dosudio kazneni udarac u korist gostujućeg tima zbog nepropisnog starta domaćeg igrača Rogana, kojeg je Grbušić pretvorio u konačan ishod meča 2:0 za Zadrugar. Pot dejstvom ogromne nervoze izazavane sramnim odlukama sudija Jerinkića i Počeka usledilo je međusobno koškanje dve trinaestice, domaće i gostujuće, nakon čega su oba igrača bila isključena. Usledila je gužva na terenu i prekid koji je trajao 8-9 minuta. U tim trenucima utakmica je bila pred ivicom prekida. Do istog nije došlo samo zahvaljujući prisebnošću predstavnika domaćeg tima koji su i u tim trenucima stali u odbranu službenih lica. Da nije bilo njih veliko pitanje je kako bi se utakmica završila.

Na kraju prema viđenom Zadrugar je tim koji se pokazao kao kvalitetan i takvom timu svakako nije trebala pomoć sudija iz Kikinde. Zbog svega viđenog istinski ljubitelji fudbala su ostali uskraćeni za sve ono što fudbal nudi a što je ova utakmica mogla da pruži. Sudije iz Kikinde su svoj nalog, ne samo za putne troškove, već i onaj drug u potpunosti ispunili. Aferim!

U sledećem kolu Radnički 1911 gostuju Vojvodini iz Bašaida. U tom gostovanju radnički 1911 će tražiti nove bodove koji će im obezbediti opstanak u PFL Zrenjanin.

NMR Info

Radnicki-Zadrugar-098

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana