SVEČARSKI VIKEND U JAŠI TOMIĆU

0 350

SEĆANjE NA ZORU OSLOBOĐENjA

Dan naselja bio je prilika za podsećanje na poslednji dan septembra ratne 1944. godine, kada su jedinice Crvene armije ušle u Jaša Tomić, nastavljajući pobedonosni pohod protiv snaga nacističke Nemačke
– NASTAVLjAMO lepu tradiciju obeležavanja slave mesta i sa pijetetom se sećamo 30. septembra 1944. godine, kada je varoš oslobođena od okupatorske vlasti – rekao je Milan Žebeljan, direktor zemljoradničke zadruge „Modoš” i predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje Dana Mesne zajednice Jaša Tomić, na otvaranju manifestacije koja je minulog vikenda održana u ovom mestu sečanjske opštine.
Koncertima poznatih jašinskih i mokrinskih tamburaških orkestara, tradicionalnom takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Tamiški kotlić” i drugim propratnim manifestacijama prisustvovao je veliki broj građana, među kojima su bile istaknute javne ličnosti i privrednici. Bila je to prilika za podsećanje na poslednji dan septembra ratne 1944. godine, kada su jedinice Crvene armije u zoru ušle u Jaša Tomić iz pravca Rumunije, nastavljajući pobedonosni pohod protiv snaga nacističke Nemačke.
U sklopu obeležavanja Dana mesne zajednice, pod pokroviteljstvom opštine Sečanj, Mesne zajednice Jaša Tomić i Udruženja sportskih ribolovaca „Šaran“, u subotu je održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je učestvovalo 53 majstora kazana. Ocenjivanje i dodela nagrada održani su u Osnovnoj školi „Stevan Aleksić”. Bila je to prilika za druženje meštana i slavlje koje je potrajalo do večernjih sati. Najmlađi učesnik bio je Marko Popara, koji je nagrađen specijalnom nagradom, darom Žive Miškovića, direktora preduzeća „Evroper” iz Jaše Tomića.
Prema rečima Spase Mladenovskog, vlasnika sve popularnijeg informativnog sajta jasatomic.org, ovom prilikom posebno se mislilo na najmlađe, pa je tako na parkingu i u porti pravoslavne crkve, zahvaljujući ljubaznosti protonamesnika Miladina Jovića, bio smešten zabavni park sa dečjim kutkom.
A. Bjelogrlić – List Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana