Takmičenja u ispijanju alkohola su katastrofa!

0 991

Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti Jasna Daragan Saveljić rekla je da je kontraproduktivno i neprihvatljivo organizovati takmičenja u ispijanju alkohola.
„Lično mislim da to uopšte nije zabavno. Takva takmičenja su kontraproduktivna i neprihvatljiva“, kazala je Daragan-Saveljić. Ona je istakla da se time daje loš primer mladima.

U Blacu u okviru manifestacije „Dani šljive“ u nedelju je dodeljena prva nagrada od 10.000 dinara za najviše popijenog alkohola. Pobedio je Bojan Krpić (31) iz sela Stubal, a alkotestom je utvrđeno da je imao 3,9 promila alkohola u krvi.

Stručni žiri sastavljen od trojice saobraćajnih policajaca i dvojice članova organizacionog odbora manifestacije ocenili su da je Krpić, od svih učesnika popio najviše.

Portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je organizovanje takvih takmičenja „katastrofa“ i da je mogao neko da umre. „Čovek je mogao da padne u alkoholnu komu. U eri tolikih saobraćajnih nezgoda smisliti takvo takmičenje ravno je katastrofi“, dodala je Macura.

Glas javnosti

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.